Najprv malý, potom starý: Vyhral Stanley Cup aj ZOH a končí

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 10:19 • 2 min
Najprv malý, potom starý: Vyhral Stanley Cup aj ZOH a končí

NEW YORK - S kariérou profihokejistu sa pomaly, ale isto lúči Dan Boyle. Jeden z najlepších obrancov NHL nultých rokov 21. storočia čoskoro oznámi zavŕšenie aktívnej činnosti.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli to ešte nie je úplne na sto percent, ale blíži sa to k nim. Možno to príde o týždeň, možno o mesiac, ale v určitom okamihu sa prebudím a budem to vedieť povedať napevno, aby som to neskôr nemusel brať späť," citoval ho server nhl.com a 39-ročný kanadský zadák newyorských Rangers pridal hlavný dôvod: "Mám doma dve dcérky, sedem- a päťročnú. Hrozne mi chýbajú. Bolo pre mňa skľučujúce byť bez nich." Rodák z Ottawy pobudne do júna v New Yorku, aby dievčatá dokončili svoje povinnosti. Potom sa vráti do San Jose, kde stavia dom. Od 1. júla sa stane neobmedzeným voľným hráčom.

Nikdy nedraftovaný Boyle si v základnej časti NHL odkrútil 1093 zápasov za Floridu, Tampu, San Jose a Rangers, pozbieral na obrancu solídnych 605 bodov (163+442). V klubovej histórii Tampy a San Jose je stále lídrom produktivity medzi bekmi. V play-off dosiahol v 130 dueloch rovnako slušných 81 bodov (17+64) a v roku 2004 sa s Tampou tešil zo zisku Stanleyho pohára.

"Ako som rástol, túžil som po jednom striedaní v NHL. Skutočne som chcel iba vykorčuľovať na ľad a zažiť fanúšikov. Napokon som absolvoval takmer 1100 zápasov a mnoho ďalších v play-off. Všetko po tom prvom striedaní beriem ako niečo navyše. Zisk Stanley Cupu, víťazstvo na olympijských hrách vo Vancouveri 2010, to všetko bolo bonus," tvrdí.

Boylova kariéra v NHL sa podľa jeho vlastných slov končí "horkosladko". Štýl trénera Rangers Alaina Vigneaulta mu veľmi neštimoval, z obranného pásma vždy radšej sám vyvážal puk, než ho posielal dopredu krátkymi prihrávkami. Kouč navyše vynechal skúseného zadáka zo zostavy na piaty duel štvrťfinále Východnej konferencie proti Pittsburghu, ktorý bol pre mužstvo posledný v ročníku, keďže podľahlo 1:4 na zápasy.

"Niesol som to príšerne, radšej by som to nekomentoval," vravel Boyle, ale nezatrpkol. "V klube sa mi páčilo, zamiloval som si spoluhráčov a myslím si, že mužstvo mohlo dosiahnuť niečo výnimočné. Nie som sklamaný, ale chcel som viac. Keď som prichádzal do ligy, často tvrdili, že som primalý. S blížiacim sa záverom kariéry som zasa počúval, že som už pristarý. Podľa mňa sa v oboch prípadoch mýlili. Myslím si, že keď som v posledných dvoch rokoch dostal príležitosť, ukázal som, že na to mám. Takže preto horkosladký záver," zakončil Dan Boyle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona