Najprv ich vyhnali a teraz pozývajú naspäť. Kamionisti sa Británii otočili chrbtom

NETKY.SK • 6 Október 2021, 06:42 • 2 min
Najprv ich vyhnali a teraz pozývajú naspäť. Kamionisti sa Británii otočili chrbtom

LONDÝN - Plán britského premiéra Borisa Johnsona o udeľovaní mimoriadnych víz pre profesionálnych vodičov zatiaľ nezabral.

slovakia

left justify in out

Boris Johnson uviedol, že o dočasné víza, ktorými chce Spojené kráľovstvo vyriešiť problém s nedostatkom pohonných hmôt, požiadalo iba 127 zahraničných vodičov. Informoval o tom spravodajský portál BBC.


Nedostatok vodičov nákladných áut v Británii narušil dodávky palív. Vláda preto pred niekoľkými dňami oznámila, že až 300 zahraničných vodičov palivových cisterien bude môcť pracovať vo Veľkej Británii bezprostredne do konca marca budúceho roka.

 



Okrem toho britská vláda ponúkla aj dočasné víza 4 700 vodičom nákladnej dopravy v potravinárstve, ktorí môžu prísť od konca októbra a odísť do 28. februára 2022. Víza tiež ponúkla ďalším 5 500 pracovníkom v sektore chovu hydiny, ktorí môžu prísť od konca októbra a zostať do 31. decembra. Okrem dočasných víz vláda oznámila aj niekoľko ďalších opatrení, ktoré sú zamerané na obmedzenie narušenia dodávok pred Vianocami a po nich.

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Britskí vodiči sa bijú o palivo. Slovensko čaká podobný scenár!


Johnson tvrdí, že práca v cestnej nákladnej doprave „by mala byť skvelé zamestnanie“, no dodal, že nastalo nedostatočné investovanie do zariadení a platobných podmienok. Zároveň odmietol, že súčasný problém má čokoľvek spoločné s brexitom.

 

 

Andrew Opie zo Združenia britských maloobchodníkov (BRC) nedávno upozornil, že Spojenému kráľovstvu v súčasnosti chýba približne 90-tisíc vodičov kamiónov a budú to spotrebitelia, ktorí na to doplatia. 

 

Prečítajte si tiež: Nápad za 500! Britský vicepremiér chce väzňami zalátať dieru po chýbajúcich vodičoch kamiónov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies