Najpredávanejšia kniha Evity Urbaníkovej má filmovú podobu

NETKY.SK • 11 November 2016, 15:23 • 2 min
Najpredávanejšia kniha Evity Urbaníkovej má filmovú podobu

BRATISLAVA - Najpredávanejšia kniha Evity Urbaníkovej sa dočkala filmovej podoby. Tvorcovia romantickej komédie Všetko alebo nič zverejnili trailer k očakávanému filmu úspešnej autorky ženských románov a vydavateľky. Filmový debut, natočený podľa rovnomennej knihy, je "plný vášne, emócií, humoru a lásky". Do kín príde 12. januára 2017.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia prvej "evitovky" sa môžu tešiť na nerozlučnú trojicu kamarátov - Lindu (Táňa Pauhofová), Vandu (Klára Issová) a Eda (Ľuboš Kostelný) vo filme. Každý z nich je iný, má svoj príbeh, no spája ich vrúcne a oddané priateľstvo. Ich bláznivo plynúci život naruší Jakub (Michal Zebrowski), ktorý vnesie do Lindiných dní plno vášne a prísľubov na nový vzťah. Rozdielnosť pováh a náhľadu na svet však robí ich vzťah komplikovanejším.

 

Knižná predloha filmu vyšla v roku 2007, okamžite sa stala bestsellerom a dodnes sa jej predalo viac ako 160.000 kusov. Evita Urbaníková dlho snívala o tom, že z knihy Všetko alebo nič raz bude film. Filmový scenár napísala spolu s režisérkou Martou Ferencovou. "Od začiatku to bola veľká eufória, najintenzívnejšia prvé dni, keď som prišla na pľac a boli tam desiatky ľudí, ktorí pracovali na tom, aby sa moje písmenká dostali na plátno. Boli to návaly hrdosti a niečoho nového. Neviem to popísať iným slovom ako eufória," opísala Evita začiatky nakrúcania spojené až s chvíľkovými zimomriavkami.

 

Film ponúka príbeh o vzťahoch, ktoré nás valcujú, ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, mužoch, na ktorých sa nezabúda. Popretkávaný je sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Natáčanie si užila aj jedna z najobsadzovanejších slovenských herečiek Táňa Pauhofová: "S romantickými komédiami nemám veľa skúseností, ale pre mňa je režisérka Marta Ferencová absolútnou zárukou kvality. Je to výnimočná žena a ona s Evitou tvoria fantastický tandem."

 

Režisérku a spoluscenáristku filmu Martu Ferencovú zaujali v Evitinej knihe reálne, vtipné a súčasné postavy: "Aké sú vo farebnosti svojich charakterov ľudské, a to sme sa snažili preniesť aj do filmového scenára. Tak ako ani v reálnom živote nie je nič čierne alebo biele, tak aj divák pri filme by mal objavovať jednotlivé postavy s ich pádmi a vzostupmi, omylmi a zlyhaniami, túžbami a odhodlaniami, ktoré nimi zmietajú podobne ako s nami všetkými. Rovnako ako v reálnom živote je niekedy ťažké určiť, čo je dobré a čo zlé, ktoré rozhodnutie je správne a ktoré nie," poznamenala na margo filmu, ktorý sa pripravoval štyri roky. Podľa jeho producenta Petra Núňeza sa diváci môžu tešiť aj na výborný medzinárodný kasting. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona