Najpopulárnejším seriálom na Netflixe je Sherlock

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 14:08 • 2 min
Najpopulárnejším seriálom na Netflixe je Sherlock

BRATISLAVA - Celosvetovo najpopulárnejším seriálom, ktorý ponúka streamovacia spoločnosť Netflix, je britská krimidráma Sherlock (2010).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z analýzy portálu HighSpeedInternet.com, ktorý sa zameral na obľúbené tituly v 91 krajinách sveta, kde je služba dostupná.

 

Druhou najobľúbenejšou sériou na Netflixe je sitkom Priatelia (1994 - 2004) a na tretej priečke sa umiestnil projekt Narcos (2015). Do prvej päťky sa dostali aj dramatický seriál Dom z kariet (2013) a komediálna séria Nové dievča (2011).

Portál v rámci analýzy využil dáta dostupné na Google Trends o vyhľadávaní tém v súvislosti s Netflixom, na základe čoho usporiadal jednotlivé krajiny. Dané údaje prepojil s dátami o najviac vyhľadávaných seriáloch, ktoré sú aktuálne dostupné vo vybraných štátoch na streamovacej službe.

Zo získaných výsledkov vyplýva, že na Slovensku je najpopulárnejším seriálom Mentalista (2008 - 2015), zatiaľ čo v Českej republike je to sitkom Teória veľkého tresku (2007) a v Maďarsku Griffinovci (1999).

 

V Poľsku dominuje spomínaný Dom z kariet, ktorý je populárny aj v Nemecku a Švajčiarsku. Nové dievča je najpopulárnejším seriálom napríklad v Belgicku, Pakistane a Juhoafrickej republike. Narcos dominuje na Cypre, v Maroku či Španielsku.

 

Priatelia sa tešia veľkej obľube v Indii, Jordánsku alebo na Ukrajine a Sherlock je favoritom v Arménsku, Azerbajdžane, Bangladéši a Estónsku.

 

V USA je podľa portálu najpopulárnejší seriál Hriešnici (2011), v Kanade je to Batesov motel (2013 - 2017), vo Veľkej Británii projekt Zavolajte sestričky (2012) a napríklad v Rusku dominuje akčná séria Arrow (2012).
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona