Najpopulárnejšie kryptomeny – 4.časť

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 14:33 • 2 min
Najpopulárnejšie kryptomeny – 4.časť

LONDÝN – Po kratšej prestávke sa vraciame k najpopulárnejším kryptomenám, ktoré si získali priaznivcov po celom svete. Dnes si povieme niečo o MaidSafeCoine, Lisku a Storjcoin X.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

MaidSafeCoin


MaidSafeCoin (tiež známy ako Safecoin) je digitálnou menou pre sieť SAFE (Secure Access For Everyone), ktorá je bezpečnostnou dátovou platformou. Bola spustená 22.februára 2006 a funguje úplne inak ako iné známe kryptomeny (Bitcoin, Litecoin atď.). Nazýva sa tiež "crowd-sourced internet" a princíp spočíva v tom, že môžete vo svojom počítači poskytnúť fyzický priestor pre dáta alebo výkon CPU výmenou za jednotky tejto kryptomeny.

 

img

Sieť SAFE využíva niekoľko decentralizovaných aplikácií na bezpečné ukladanie údajov. Trhový limit pre spoločnosť MaidSafeCoin je približne 39 miliónov dolárov.

Objem jednotiek v obehu je približne 450 miliónov MAID s celkovou trhovou hodnotou takmer 240 miliónov USD. Hodnota jedného MAID je 0,528 USD.

 

Lisk

Unikátna kryptomena, spustená 30.januára 2016, sa označuje za "prvú modulárnu digitálnu menu využívajúcu bočné reťazce". Na rozdiel od iných systémov Lisk môže používať ktokoľvek na svoje svoje vlastné decentralizované aplikácie (nazývané Dapps) v programovacom jazyku Javascript. Praktické využitie tejto kryptomeny môže byť napr. vytváraním mnohých typov „dapps" na sociálnych sieťach, e-shopoch, hrách, finančných aplikáciách a mnohých ďalších.

Aktuálne je v obehu 108 miliónov jednotiek LSK s celkovou trhovou hodnotou vyše 360 miliónov USD. Hodnota jedného LSK je 3,34 USD.

 

img

 

Storjcoin X

Spoločnosť Storj vydala Storjcoin X 18.júla 2014. Storj je decentralizované, open-source a šifrované cloud dátové úložisko, ktoré využíva jednotky Storjcoin na prístup a používanie siete Storj. Používatelia môžu získať jednotky tejto digitálnej meny prenajímaním ich vlastných úložných kapacít sieti alebo medzi sebou navzájom.

 

Počet jednotiek v obehu je vyše 51 miliónov SJCX s trhovou hodnotou takmer 62 miliónov USD. Aktuálna cena jedného SJCX je 1,21 USD.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona