Najpopulárnejšia pláž podľa Instagramu leží v Austrálii

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 17:32 • 2 min
Najpopulárnejšia pláž podľa Instagramu leží v Austrálii

BRATISLAVA - Najviac populárna pláží medzi užívateľmi Instagramu je Whitehaven Beach v Austrálii. Píše to britský server Daily Mail s odvolaním sa na portál TravelSupermarket, ktorý rebríček zostavil. Whitehaven Beach pozbierala údajne najviac hashtagov, na sociálnej sieti je pod jej menom označených okolo 130-tisíc fotografií.

slovakia

left justify in out

Nemožno sa čudovať, že práve pláž Whitehaven Beach obsadila prvé miesto. Biele piesky sa prelínajú s tyrkysovým morom a vytvárajú pozoruhodné obrazce, ktoré vyzerajú ako ťahy štetcom. Pláž navyše leží na súostroví Whitsundays, ktoré je, čo by človek kameňom dohodil od Veľkého koralového útesu. Preto sa v tamojších vodách preháňajú rybky a možno v nich uvidieť aj morské korytnačky alebo delfíny. V roku 2017 sa Whitehaven Beach v ankete portálu TripAdvisor stala tiež najlepšou plážou južného Pacifiku.

 

 

Druhou najpopulárnejšou plážou je podľa instagramových hashtagov Lanikai na havajskom ostrove Oahu. Na sociálnej sieti je pod jej menom označených cez 117,5-tisíc fotografií. Nie príliš dlhá pláž sa pravidelne umiestňuje v rôznych rebríčkoch o najkrajšie pláže a jej meno sa dá voľne preložiť ako Nebeské more.

 

 

Prvú trojicu uzatvára Horseshoe Bay na atlantických Bermudách. Svoje meno si vyslúžila kvôli zaoblenému tvaru pripomínajúcemu podkovu. Ideálne zákutia pre fotenie vytvárajú rôzne skalné útvary, zátoky a jaskyne. Dominujú predovšetkým pláže v Karibiku. Na štvrtom mieste je kubánska Cayo Coco Beach, na piatom Bavaro Beach v Dominikánskej republike, na ôsmom Pink Sands Beach na Bahamách, desiatu priečku má Playa Paraiso v Mexiku, trinásta je Eagle Beach na Arube.

 

 

Cuba beaches are the best beaches 👊🏽🏝 #JustTravelPics

Príspevok, ktorý zdieľa S U S A N N A H (@wanderintoadventure),

 

Niekoľko populárnych pláží sa nachádza aj v Európe, siedma skončila mestská pláž v juhoanglickom Bournemouthe, úplne odlišná od všetkých je islandská pláž Reynisfjall známa pre svoj čierny piesok. A evergreenom je pláž Navagio na gréckom Zakynthose.

 

 

Rebríček najkrajších pláží tradične vydal aj TripAdvisor. O umiestnení rozhodli na základe hodnotenia sami používatelia, ktorých recenzie boli na základe algoritmu spracované. K prvenstvu tak používatelia pomohli plážou Grace Bay na súostroví Turks a Caicos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies