Najpodivnejšie fóbie sveta

NETKY.SK • 23 Apríl 2017, 11:25 • 2 min
Najpodivnejšie fóbie sveta

BRATISLAVA - Každý sa niečoho bojí. Medzi najbežnejšie spúšťače strachu patria hady, pavúky, či stiesnené priestory. Existujú však aj trochu bizarnejšie dôvody, čoho sa báť. Čo by ste povedali napríklad tomu, že by ste mali utkvelú predstavu, že vás na každom kroku prenasleduje veľký agresívny káčer?

slovakia

left justify in out

Ithyphallophobia - strach z erekcie

Táto fóbia je definovaná, ako konštantný a nechcený strach z erekcie penisu. Nečakane sa jedná o pomerne častú fóbiu, ktorou trpí nezanedbateľné množstvo žien. Väčšinou je nutná párová terapia a je potrebné túto chorobu riešiť, keďže vážnym spôsobom ovplyvňuje kvalitu života.

 

Trypofóbia - strach z dier

Ľudia trpiaci touto fóbiou majú strach z malých pravidelných dier na väčšej ploche (napríklad na plástoch od medu.) V tomto prípade nejde o neopodstatnený strach. V minulosti, kedy žil ešte človek mimo mesta, boli časté a opakované motívy zvesťou nebezpečenstva. Pravidelné kruhovité obrazce sú typické pre liahne mnohých druhov jedovatých hadov a žiab.

 

obrazok

 

Papafóbia - Strach z pápeža

Ďalšia krásna fóbia je aj strach z pápeža. Ľudia s touto fóbiou sa do Vatikánu nikdy nedostanú.

 

obrazok

 

Hippopotomonstrosesquipedaliofóbia - strach z dlhých slov

Toto si zaslúži pozornosť, názov fóbie z dlhých slov má úctyhodných 34 písmen a naučiť sa ich vysloviť vám pár minút zaberie. Je kruté a ironické takto pomenovať zrovna fóbiu z dlhých slov.

 

obrazok

 

Anatidaefóbia - Strach z prenasledovania kačicou

Ako už bolo spomenuté v úvode, táto fóbia je naozaj smiešna. Ľudia trpiaci touto poruchou majú konštantný strach, že ich prenasleduje agresívna a výhražajúca sa kačica.

 

obrazok

 

Phobofóbia - Strach z fóbií

Ďalšia chuťovka je fóbia z fóbií. Všetky fóbie nositeľa desia natoľko, že majú jednoducho strach zo všetkých fóbií na svete. Akonáhle majú k tomu ešte akúkoľvek ďalšiu fóbiu, kolotoč strachu sa roztáča donekonečna.
 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies