Nájomná zmluva na rekonštrukciu Trnavského mýta v Bratislave je podpísaná

NETKY.SK • 29 November 2016, 14:52 • 2 min
Nájomná zmluva na rekonštrukciu Trnavského mýta v Bratislave je podpísaná

BRATISLAVA - Developerská spoločnosť Immocap Group, a. s., ktorá má zrekonštruovať podchod na Trnavskom mýte v Bratislave, dnes s hlavným mestom podpísala nájomnú zmluvu. Tú schválilo mestské zastupiteľstvo ešte koncom septembra, kedy odsúhlasilo prenájom podchodu na 15 rokov, s možnosťou opcie na ďalších päť rokov, za ročné nájomné jedno euro.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Martina Šramka sa doterajšie plány stávajú podpísaním zmluvy realitou. "Trnavské mýto ako dôležitý dopravný uzol, si zaslúži pekný, plne funkčný a najmä bezpečný a bezbariérový podchod, preto chceme ďalej postupovať tak, aby sme mohli začať so samotnými rekonštrukčnými prácami čo najskôr," hovorí Šramko.

 

Spoločnosť tak môže začať s projekčnými prácami na podchode, tie by mali trvať približne tri až štyri mesiace. Následne požiada o potrebné povolenia v rámci povoľovacích procesov. Samotná rekonštrukcia a revitalizácia verejného priestranstva sa odhaduje na zhruba rok. Počas nej bude podchod fungovať v upravenom režime, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej. V súčasnosti sa predpokladá, že verejnosť by nový podchod mohla využívať na jar 2018.

 

Immocap Group chce vytvoriť z podchodu oddychovú zónu, funkčnú obchodnú časť a bezpečné moderné prostredie. Snahou je vytvoriť zaujímavý mix pre ľudí, ktorí využívajú MHD, ale aj pre tých, ktorí podchodom prechádzajú. Pribudnúť by tu mali po novom aj prevádzky a služby pre verejnosť, napr. obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. Zároveň tu bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. V rámci projektu sa počíta aj s umiestnením elektronických tabúľ s informáciami o príchodoch a odchodoch MHD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies