Najodkázanejší občania dostanú ďalšie potravinové a hygienické balíčky

NETKY.SK • 21 Október 2016, 14:58 • 2 min
Najodkázanejší občania dostanú ďalšie potravinové a hygienické balíčky

BRATISLAVA – V pondelok (24.10.) odštartuje ďalšia distribúcia potravinových a hygienických balíčkov pre najodkázanejších občanov na Slovensku. Naposledy partnerské organizácie ústredia práce distribuovali balíčky v lete. Ich cena ani obsah sa nezmenia. Celkovo bude rozdaných 93.746 potravinových balíčkov.

slovakia

left justify in out

Pomoc je určená pre rodinu s nezaopatrenými deťmi, ktorá poberá pomoc v hmotnej núdzi, pre starobných dôchodcov v hmotnej núdzi, ktorí nemajú príjem zo zárobkovej činnosti, pre príjemcov v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní a nezarábajú, ako aj pre ťažko zdravotne postihnutých v hmotnej núdzi.

 

Balíčky budú ľuďom poskytovať partnerské organizácie ústredia práce. Celkovo v tejto vlne doručia potravinovú pomoc 45.514 konečným príjemcom a rozdistribuovaných bude 93.746 kusov potravinových balíkov vo všetkých mestách a obciach na Slovensku. Hygienické potreby budú doručené 33.348 konečným príjemcom a spolu bude distribuovaných 44.356 kusov.

 

Cena aj obsah jedného balíka sa pritom v porovnaní s letom nezmenila. Jeden balík bude v hodnote 33,66 eura s DPH a bude obsahovať napríklad špagety, ryžu, sušenú fazuľu, olej, cukor, hladkú múku, konzervu bravčového mäsa, sardinky v oleji, či instantné polievky. Hygienický balíček bude obsahovať zubnú kefku, pastu, mydlo a šampón. Cena takéhoto balíčka je 6 eur s DPH.

 

Distribúcia balíčkov je financovaná z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD), ktorý vznikol v marci 2014. Celkovo je v ňom vyčlenených do roku 2020 64,8 milióna eur. Náklady na distribúciu potravinových balíčkov vrátane sprievodných opatrení predstavujú 54,4 milióna eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies