Najočakávanejšie filmy na Netflixe v roku 2022: Vezmú vám dych a možno sa zamilujete

NETKY.SK • 24 December 2021, 12:03 • 2 min
Najočakávanejšie filmy na Netflixe v roku 2022: Vezmú vám dych a možno sa zamilujete

Iba samotný streamovací gigant Netflix vydá v novom roku zopár desiatok zaujímavých filmov, no a poriadne sa do nich už obúvajú aj Apple alebo Disney. Toto je zoznam najočakávanejších a najlepších z nich.

slovakia

left justify in out

Odsledovať program platformy Netflix je z dlhodobého hľadiska naozaj náročné, keďže na rozdiel od štúdií neoznamujú svoje premiéry vopred. O veľkolepej premiére filmu sa tak môžeme dozvedieť len pár mesiacov alebo týždňov pred jeho spustením na internete. Určite môžeme očakávať v priebehu roka niekoľko ďalších a zatiaľ neohlásených počinov. 


 

#1 The Gray Man  
 

Red Notice je aj dnes najdrahším filmom z dielne Netflixu, nech už ho rozmetali recenzie akokoľvek, túto skutočnosť nezmenia. Je veľmi pravdepodobné, že toto prvenstvo Red Notice odoberie práve The Gray Man (snímka by mala stáť viac ako 200 miliónov dolárov). Red Notice stál 200 miliónov dolárov, ale na samotnom filme to cítiť omnoho menej. Diváci po celom svete tak dúfajú, že The Gray Man bude omnoho lepšie vyzerajúci a má na to všetky dôležité predpoklady.

 

img

 

 

#2 Blonde 
 

Stačí, ak sa povie, že vo filme bude hrať Ana de Armas a okamžite je celý svet plný očakávaní. Tentoraz to bude ešte o niečo špeciálnejšie, pretože v ňom hlavná hviezda z Knives Out, alebo z posledného Bonda, zosobní nezabudnuteľnú a snáď už navždy nadčasovú Marilyn Monroe. Predlohou pre film sa stala rovnomenná knižná predloha od autorky Joyce Carol Oates. Autorom scenáru je Andrew Dominik. Nebudeme sledovať presnú biografiu, ale skôr fiktívny vhľad do života slávnej hviezdy, takže dramatizácia deja je priam nevyhnutná. Ana de Armas je na fotkách z natáčania jednoducho neodolateľná.  


img

 

 

#3 Knives Out 2 
 

Prvá časť bola príjemným prekvapením z rúk režiséra Riana Johnsona, ktorý v tomto prípade naozaj potreboval úspech, keďže jeho predošlý film Star Wars: The Last Jedi čelil rozporuplnému dopadu a podľa niektorých pochoval celú trilógiu. Knives Out však bola perfektná detektívna krimi, ktorá vám dokázala brať dych až do samotného konca.  

Johnson pracoval s perfektnými hercami na čele s Anou de Armas a Chrisom Evansom. Na plno ukázal úžasné režisérske schopnosti a priniesol veľmi príjemne pôsobiacu záhadu. Vybral dobré prostredie a vytvoril podmanivé postavy. Natáčanie druhej časti prebiehalo v Taliansku a dočkáme sa úplne iného hereckého obsadenia.  

 

img

 

 

 
#4 Against the Ice  

 

Ide o opakované stretnutie hercov Nikolaja Costera Waldaua a Charlesa Danceho. Ak vám tieto mená nič nehovoria, možno ste nevideli slávnu fantasy: Hry o tróny, kde si spolu zahrali otca a syna z rodu Lennister.  
Film je inšpirovaný knihou dánskeho spisovateľa Enjara Mikkelsena, ktorý popisuje expedíciu z roku 1909. Expedícia mala dokázať, že Grónsko je jeden ostrov, pretože jeho severovýchodnú čas si nárokovali Spojené štáty. Expedícia dvoch mužov bola plná strádania a návrat z tejto výpravy, ktorá potvrdila teóriu o Grónsku, bol dlhší než muži predpokladali. Keď sa však konečne vrátili, našli zničenú loď v ľade a prázdny tábor.  

 

img


 

#5 Na západe nič nové  
 

Povinné čítanie dostal Netflix do filmovej podoby. Netflix kúpil adaptáciu knihy, ktorú napísal Erich Maria Remarque. Známe dielo je kritikou 1. svetovej vojny. Autor podal obraz o udalostiach na fronte a svojho času šokoval širokú verejnosť a z knihy sa tak stal bestseller. Hlavný hrdina Paul Bäumer, ktorého vo filme stvárni Daniel Brühl, zažije najprv šikanu na výcviku a neskôr sa jeho železný patriotizmus stretne s krutou realitou priamo na fronte.  Film je tak právom jedným z najočakávanejších projektov, ktoré by sa v budúcom roku mali na Netflixe objaviť.  

 

img
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona