Najobľúbenejšími autami na Slovensku sú Škoda, Volkswagen a Hyundai

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:25 • 2 min
Najobľúbenejšími autami na Slovensku sú Škoda, Volkswagen a Hyundai

BRATISLAVA - Počas prvých dvoch mesiacov tohto roka bolo na Slovensku zaregistrovaných 5 304 nových osobných automobilov, čo je medziročne menej o 1,5 %. Ako informoval Zväz automobilového priemyslu (ZAP) SR, odbyt malých úžitkových vozidiel (kategória N1) v sledovanom období predstavoval 453 kusov a medziročne sa zvýšil o vyše 26 %.

slovakia

left justify in out

Registrácie nákladných áut do 12 ton (kategória N2) v uplynulom mesiaci poklesli o necelých 43 % na 23 vozidiel. Počet zaregistrovaných nákladných áut nad 12 ton (kategória N3) vo februári dosiahol 361 kusov a medziročne bol vyšší o 35 %. Zaregistrovaných bolo aj 56 autobusov (kategórie M2 a M3) pri náraste o 700 %.

 

Prvé miesto na trhu s novými osobnými autami si vo februári udržala Škoda s podielom 22,4 %, na druhom mieste bola značka Volkswagen s trhovým podielom 9,9 %. Tretie miesto vo februári obsadil Hyundai s podielom necelých 9 %. V kategórii malých úžitkových vozidiel sa na čele udržal Fiat s podielom 28 %, druhé miesto obsadil Peugeot s podielom 16,6 %. Značka Citroen skončila uplynulý mesiac na treťom mieste s vyše 15-percentným podielom.

 

Medzi nákladnými vozidlami do 12 ton dominujú značky Iveco s podielom 69,5 %. Nasledujú DAF, Renault Trucks a MAN so zhodným podielom 8,7 %. V kategórii nákladných áut nad 12 ton vedú MAN a Scania so zhodným vyše 20-percentným podielom na trhu. Na druhom mieste skončila značka DAF s viac ako 19-percentným podielom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies