Najobľúbenejším učiteľom sa stal dejepisár Ján Gáll

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 14:18 • 2 min
Najobľúbenejším učiteľom sa stal dejepisár Ján Gáll

BRATISLAVA - Najobľúbenejším učiteľom Slovenska sa stal dejepisár Ján Gáll zo Základnej školy na Drábovej 3 v Košiciach. Ocenenie Zlatý Amos si v nedeľu v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave prevzal z rúk ministerky školstva Martiny Lubyovej.

slovakia

left justify in out

„Učiteľská profesia patrí medzi tie najnáročnejšie na svete. Učitelia dávajú žiakom nielen vzdelanie, ale aj rozlet, aby v živote dokázali viac. Ste výnimočné osobnosti, ktoré si získavajú srdcia svojich žiakov,“ povedala okrem iného vo svojom príhovore šéfka rezortu školstva.

 

Víťaz si prevzal putovnú korunu, žezlo, a tiež šek na 3 500 eur. V internetovom hlasovaní verejnosti o cenu Amos sympaťák zvíťazila Monika Krajčíková, učiteľka prvého stupňa zo Základnej školy a materskou školou v obci Nitrica v okrese Prievidza.

Ako informuje webová stránka ministerstva školstva, o titul najobľúbenejšieho učiteľa súťažilo osem finalistov v troch kolách. Prvé kolo bola videovizitka, v ktorej žiaci predstavili učiteľa a vysvetlili, prečo ho do ankety prihlásili. V druhom kole mali učitelia za úlohu pripraviť si so svojimi žiakmi program trvajúci dve minúty, kde hlavnú úlohu hral práve učiteľ. Záverečné kolo bolo asi najťažšie. Učitelia odpovedali na otázky malých školákov zo Základnej školy v Kechneci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies