FOTO a VIDEO Najobéznejšie dieťa na svete: Má 10 rokov a 192 kilogramov

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 18:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Najobéznejšie dieťa na svete: Má 10 rokov a 192 kilogramov

CIPURWASARI – Chlapec označený za najobéznejšieho na svete podstupuje drastickú diétu, aby si zachránil život. Arya Permana váži 192 kilogramov a má len 10 rokov.

slovakia

left justify in out

Mladý chlapec nedokáže normálne chodiť a kvôli svojej váhe nevie chodiť ani do školy. Všetko je výsledkom jeho stravovacieho režimu, ktorý pozostával z piatich hlavných jedál denne.

Rodičia nevedia svojmu synovi nájsť oblečenie, ktoré by si vedel obliecť, takže nosí stále iba sarong (tradičný malajský odev-pozn.). To ich nakoniec priviedlo k rozhodnutiu, že chlapec musí prestať toľko jesť. Táto elementárna myšlienka mu môže zachrániť život.

"Je neustále hladný a má obrovský apetít, keď dokáže naraz zjesť porciu určenú pre dve dospelé osoby. Neustále je unavený a sťažuje na dýchavičnosť. Len je a spí. Keď sa vyspí a naje, tak skočí do bazéniku a strávi tam celé hodiny," povedala jeho matka Rokayah Somantri.
 

 

 

"Neexistuje horšia bolesť pre matku, ako vidieť utrpenie svojho dieťaťa. Môj syn nemôže chodiť do školy, pretože nedokáže sám chodiť a potrebuje celodennú opateru. Dokáže urobiť niekoľko malých krokov, ale potom stratí rovnováhu. Najviac na svete by som si priala vidieť môjho syna študovať a hrať sa s ostatnými deťmi."

Rodičia Aryu si spočiatku mysleli, že pribúdajúca váha je znakom toho, že ich syn je zdravý. Potom sa to však vymklo kontrole a ich syn začal nekontrolovateľne priberať abnormálnou rýchlosťou. Pri pôrode mal však normálnu váhu ako ostatné deti, keď vážil 3,8 kg.
 

img

 

Problémy s nadváhou začali, keď mal Arya dva roky. Vtedy si však rodičia ešte mysleli, že všetko je v poriadku.

"Boli sme radi, že priberá a mysleli sme si, že je to šťastné a zdravé dieťa. Ale už o niekoľko rokov neskôr začal nekontrolovateľne priberať a my sme si uvedomili, že niečo nie je v poriadku a vyhľadali sme lekársku pomoc," dodáva Rokayah.

img

 

Lekári nevideli nič abnormálne

Rokayah spolu s manželom Adem vzali syna k niekoľkým lekárom v ich dedine Cipurwasari v provincii Západná Jáva na Indonézii. Prekvapivo však lekári nevideli nič abnormálneho na jeho alarmujúcej hmotnosti.

"Nemám dostatok peňazí, aby som mu dokázal zabezpečiť dosť jedla kvôli jeho obrovskému apetítu. Musím si požičiavať peniaze, aby mohol jesť. Nemôžem ho predsa nechať hladovať," povedal jeho otec Ade. "Som už vyčerpaný a nemôžem si dovoliť drahé nemocnice. Dúfam však, že jedného dňa bude môj syn úplne normálny."

Bezradní rodičia teraz kŕmia svojho syna len hnedou ryžou v nádeji, že sa mu podarí schudnúť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies