Najobdivovanejšími ľuďmi v USA sú naďalej Obama a Clintonová

NETKY.SK • 28 December 2017, 09:25 • 2 min
Najobdivovanejšími ľuďmi v USA sú naďalej Obama a Clintonová

WASHINGTON - Pre Američanov je najobdivovanejším mužom na svete už po desiaty rok bývalý prezident Barack Obama a za najobľúbenejšiu ženu na svete si už po 16. raz zvolili bývalú ministerku zahraničných vecí a prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú.

slovakia

left justify in out

Obamu označilo za najobdivovanejšieho muža na svete 17 percent opýtaných, vlani tak urobilo 22 percent.

"Obama vyhral po všetkých osem rokov, keď bol prezidentom, plus v roku 2008, keď bol zvolený. A tento rok po prvý raz ako bývalý prezident," uviedol Gallupov inštitút.

 

Na druhom mieste sa umiestnil prezident Donald Trump so 14 percentami. Vlani získal hlasy 15 percent opýtaných. Na treťom mieste je s tromi percentami pápež František.

 

Clintonovú označilo za najobdivovanejšiu ženu na svete deväť percent Američanov, vlani tak urobilo 12 percent. "Prieskum za rok 2017 priniesol víťazstvo Clintonovej už 16. rok po sebe. Celkovo získala tento titul 22 ráz, viac ráz než ktokoľvek iný. Druhou v poradí je Eleanor Rooseveltová (1884-1962) s 13 víťazstvami," napísal Gallup.

 

Na druhom mieste v kategórii najobdivovanejšej ženy na svete sa umiestnila bývalá prvá dáma Michelle Obamová so siedmimi percentami. Vlani získala hlasy ôsmich percent opýtaných. Na treťom mieste je so štyrmi percentami bývalá americká moderátorka Oprah Winfreyová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies