Najnovšiu sťažnosť Erdogana voči nemeckému satirikovi opäť zamietli

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:13 • 2 min
Najnovšiu sťažnosť Erdogana voči nemeckému satirikovi opäť zamietli

KOBLENZ - Najnovšia sťažnosť tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana voči nemeckému satirikovi, ktorý si z neho v jednej zo svojich básní robil žarty, skončila neúspechom. Nemecká generálna prokuratúra označila tento krok za nepodložený, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jan Böhmermann sa stal predmetom trestného stíhania za to, že vo svojej relácii v nemeckej verejnoprávnej televíznej stanici ZDF 31. marca a potom znovu 2. apríla predniesol posmešnú a urážlivú báseň, v ktorej Erdogana obvinil zo sledovania detskej pornografie aj zo súlože so zvieratami.

 

Nemecká prokuratúra toto vyšetrovanie zastavila na začiatku októbra. Turecká hlava štátu však následne podala sťažnosť, ktorú dnes zamietli. Agentúra DPA doplnila, že Erdogan sa proti dnešnému rozhodnutiu môže odvolať na generálnej prokuratúre v meste Koblenz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies