Najnovší prieskum ukázal, že až 51% Britov je za zotrvanie krajiny v EÚ

NETKY.SK • 17 December 2017, 08:42 • 2 min
Najnovší prieskum ukázal, že až 51% Britov je za zotrvanie krajiny v EÚ

LONDÝN - Až 51 percent Britov by teraz uprednostnilo zotrvanie krajiny v Európskej únii, ukázal prieskum, ktorý uskutočnil výskumný ústav BMG pre denník The Independent. Informáciu o výsledkoch prieskumu priniesla v noci na nedeľu agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z prieskum, ktorého sa v období od 5. do 8. decembra zúčastnilo 1508 dospelých respondentov, vyplynulo, že len 41 percent Britov teraz podporuje vystúpenie krajiny z EÚ. To znamená, že tí, ktorí chcú zostať v EÚ je predstihli tých, ktorí si želajú odchod z EÚ o 10 bodov, čo je najväčší rozdiel od referenda, ktoré sa uskutočnilo v júni 2016.

 

Sedem percent respondentov v prieskume "nevedelo odpovedať" na otázku "Malo by Spojené kráľovstvo zostať členom Európskej únie alebo by ju malo opustiť?"

 

V referende v roku 2016 Briti hlasovali v pomere 52 ku 48 za odchod krajiny z EÚ. Kampaň za vystúpenie krajiny z 28-členného bloku bola vedená Britskou stranou nezávislosti a euroskeptikmi z Konzervatívnej strany.

 

Lídri členských krajín Európskej únie v piatok (15. decembra) na summite v Bruseli schválili prechod do druhej fázy rokovaní o brexite.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona