Najnovší prieskum: Stúpenci a odporcovia brexitu sú rovnako silní

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 16:03 • 2 min
Najnovší prieskum: Stúpenci a odporcovia brexitu sú rovnako silní

LONDÝN - Necelé tri mesiace pred historickým referendom o prípadnom vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie sú sily stúpencov i odporcov tohto kroku vyrovnané.

slovakia

left justify in out

Ukázal to dnes internetový prieskum TNS.


Tábory priaznivcov i odporcov zotrvania v EÚ podporuje zhodne 35 percent opýtaných, ďalších 30 percent je ešte nerozhodnutých.


Podpora oboch táborov klesla o jedno percento v porovnaní s predchádzajúcim marcovým prieskumom, informovala agentúra Reuters.


Podľa prieskumu rastie s blížiacim sa termínom referenda (23. júna) neistota, aký bude jeho výsledok: 33 percent respondentov očakáva, že Británia zostane v EÚ. V marci to očakávalo 41 percent opýtaných.


Počet ľudí, ktorí sa domnievajú, že Británia opustí EÚ, zostáva stabilne na 28 percentách, ale počet tých, ktorí odpovedali, že nevedia, ako referendum dopadne, stúpol z 31 na 38 percent.

 

Prieskum TNS sa uskutočnil v dňoch 24.-29. marca na vzorke 1193 dospelých Britov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona