Najničivejšia tropická búrka v histórii Dominiky: Vyžiadala si 35 mŕtvych

NETKY.SK • 29 August 2015, 08:21 • 2 min
Najničivejšia tropická búrka v histórii Dominiky: Vyžiadala si 35 mŕtvych

WASHINGTON - Najmenej 35 obetí na životoch si vyžiadali v karibskom ostrovnom štáte Dominika zosuvy pôdy spôsobené tropickou búrkou Erika. Bilancia je najvyššou svojho druhu od roku 1979, keď krajinu zasiahol hurikán David, ktorý po sebe zanechal 32 mŕtvych, informovala v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s týmto prírodným živlom vyhlásili mimoriadny stav aj v americkom štáte Florida. Búrka s rýchlosťou pohybu 85 kilometrov za hodinu sa počas piatka dostala nad územie Dominikánskej republiky, pričom postupuje ďalej na západ. V sobotu sa očakáva jej presun cez Bahamy, na Floridu by mala doraziť v pondelok.

 

 

Podľa najnovších informácií amerického Národného hurikánového centra (NHC) so sídlom v Miami má Erika v priebehu soboty zoslabnúť na tropickú depresiu, píše agentúra Reuters. Napriek tomu zostávajú v pohotovosti úrady aj na Haiti, Kube, Portoriku, súostroví Turks a Caicos a Amerických Panenských ostrovoch.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona