Najničivejší požiar v Kalifornii: Pohltil viac ako 1400 domov, hlásia šesť obetí

NETKY.SK • 21 September 2015, 09:05 • 2 min
Najničivejší požiar v Kalifornii: Pohltil viac ako 1400 domov, hlásia šesť obetí

LOS ANGELES - Dva rozsiahle požiare, ktoré momentálne sužujú Kaliforniu, pohltili v uplynulých dňoch viac ako 1400 domov a doteraz si vyžiadali šesť obetí. Zaradili sa tak medzi najničivejšie požiare v dejinách tohto amerického štátu, oznámili v nedeľu miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Každý z lesných požiarov, prezývaných "Butte Fire" a "Valley Fire", už zasiahol územie s rozlohou viac ako 28.000 hektárov. "Butte Fire", zúriaci poldruha týždňa asi 160 kilometrov východne od Sacramenta, bol v nedeľu zo 70 percent pod kontrolou. "Valley Fire", ktorý vypukol pred vyše týždňom severne od vinárskej oblasti Napa Valley, je lokalizovaný spolovice.

 

 

Úrady zároveň postupne rušia nariadenia na evakuáciu postihnutých oblastí. Vyše 10.000 kalifornských hasičov v súčasnosti bojuje s desiatimi veľkými požiarmi vrátane dvoch nových, ktoré sa šíria vďaka dlhotrvajúcemu suchu.

 

 

Dve z obetí požiarov boli miestni obyvatelia, ktorí zostali napriek výzve na evakuáciu vo svojich domovoch. Hasiči boli preto minulý týždeň nútení prerušiť boj s ohňom a evakuovať ľudí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies