Najnebezpečnejšou oblasťou pre prácu novinárov je stále Sýria

NETKY.SK • 30 December 2013, 17:15 • 2 min
Najnebezpečnejšou oblasťou pre prácu novinárov je stále Sýria

NEW YORK - Dve tretiny reportérov, ktorí tento rok prišli o život, zahynuli na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Najnebezpečnejšou oblasťou pre prácu novinárov je stále Sýria, informoval dnes Výbor na ochranu novinárov (CPJ) v New Yorku. Podľa CPJ zahynulo tohto roku po celom svete pri vykonávaní svojej práce 70 novinárov. V predchádzajúcom roku prišlo o život 74 redaktorov, tvrdí CPJ. Skupina Reportéri bez hraníc pred dvoma týždňami uviedla, že v tomto roku zahynulo 71 zástupcov médií, oznámila tlačová agentúra DPA. Švajčiarska mimovládna organizácia Press Emblem Campaign (PEC) dokonca hovorila o najmenej 129 zabitých novinároch.
Iba v samotnej Sýrii zabili 29 novinárov. Od začiatku konfliktu v krajine - pred viac ako dva a pol rokom - to však už bolo údajne 63 novinárov. K tomu treba pripočítať 60 novinárov, ktorých uniesli, pričom 30 je stále nezvestných, konštatuje CPJ.
V Iraku prišlo tohto roku o život desať novinárov, v Egypte zabili šiestich žurnalistov. Celosvetovo bolo deväť z desiatich zabitých novinárov predstaviteľmi miestnych médií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona