Najnebezpečnejšie cesty sveta

NETKY.SK • 10 September 2017, 14:18 • 2 min
Najnebezpečnejšie cesty sveta

Vrátili ste sa z dovolenky alebo sa ešte len niekam chystáte? Určite nám dáte za pravdu, že je jedno akýmkoľvek dopravným prostriedkom niekam cestujete, hlavne chcete doraziť do cieľa bezpečne. Prečítajte si článok o najnebezpečnejších cestách na svete, kde šoférovať vozidlo chce naozaj veľa odvahy.

slovakia

left justify in out

Alijašské číslo 11

Diaľnica je 666 kilometrov dlhá a pri ceste môžete naraziť iba na tri mestá a dve čerpacie stanice. A ak sa vám náhodou niečo stane k dispozícii je iba jedna nemocnica, ku ktorej musíte prísť. Pred vjazdom na túto diaľnicu preto policajti často kontrolujú, či majú vodiči všetko potrebné. Cesta je často pokrytá ľadom, hrozia tiež snehové búrky, ktoré môžu cestovanie skomplikovať. Diaľnica nie je osvetlená a iba časť z nej je vybetónovaná. Je považovaná za najodlahlejšiu a nejnebezpečnejšiu diaľnicu Spojených štátov.

 

obrazok

 

Diablov nos v Ekvádore

Pozdĺž hory s rovnakým názvom sa nachádza vlaková trať, ktorá opisuje úpätie hory a prechádza cez dediny v nedostupnom teréne. Práve kvôli nim bola táto trať postavená. Dnes slúži už iba ako vyhliadková trať. Pred renováciou sa tu bohybovali vlaky len veľmi neisto. Teraz je však pozdĺž trati vytvorený násyp a nízka betónová stena.

 

obrazok

 

Magistrála v Bolívii

Cesta spája mesto Bolíviu a Coroico. Nazýva sa yungaská cesta a klesá od výšky 3600 metrov nad morom až do 360 metrov nad morom. Aj napriek tomu, že je cesta neuveriteľne úzka autá sa na nej dokonca predbiehajú.

 

obrazok

 

Tunel Guoliang v Číne

Tento tunel postavili samy dedinčanie, ktorí obývajú dedinu s rovnakým názvom, ako má sám tunel. Jeho zaujímavosťou je, že obyvatelia vytvorili tento tunel bez použitia akejkoľvek ťažkej techniky. Obyvatelia Guoliangu v ňom tiež vytvorili neforemné "okná", ktoré sú jediným zdrojom svetla. Tunel je dlhý 1,2 kilometra a je iba 4 metre vysoký.

 

obrazok

 

Trať uprostred tržnice

Trať v Bangoku vznikla v roku 1904. Je dlhá 67 kilometrov a je známa tým, že vedie priamo uprostred tržnice Maeklong. Trať vedie nezbepečne blízko stánkov s potravinami. Vlak tu síce jazdí pomaly ale stále je to veľmi nebezpečné.

 

obrazok

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies