Najmladším nemeckým arcibiskupom sa stal 48-ročný Stefan Hesse

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 18:53 • 2 min
Najmladším nemeckým arcibiskupom sa stal 48-ročný Stefan Hesse

HAMBURG - Najmladším nemeckým arcibiskupom sa dnes stal 48-ročný Stefan Hesse, ktorý bude dohliadať na arcidiecézu v Hamburgu.

slovakia

left justify in out

Slávnostné uvedenie sa konalo v tamojšej Katedrále Panny Márie, píše agentúra DPA. Hesse predtým pôsobil ako generálny vikár v Kolíne nad Rýnom.
      

V zaplnenom chráme boli prítomní predstavitelia politického a spoločenského života, ako aj 24 biskupi a traja nemeckí kardináli - Reinhard Marx, Joachim Meisner a Rainer Woelki. Hesse nahradil bývalého hamburského arcibiskupa Wernera Thissena, ktorý odstúpil vlani ako 75-ročný kvôli vysokému veku.
      

Keď si Hesse prevzal symboly svojho úradu - berlu, mitru, prsteň a krížový prívesok -, zhromaždenie vypuklo v aplauz. Ako svoje motto si vybral verš z Evanjelia podľa Matúša: "S božou pomocou je možné všetko". Hesse je v nemeckej katolíckej cirkvi považovaný za veľmi otvoreného a komunikatívneho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies