Najmladším miliardárom na svete je 24-ročná žena z Hongkongu

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 14:05 • 2 min
Najmladším miliardárom na svete je 24-ročná žena z Hongkongu

BRATISLAVA – Počet žien medzi dolárovými miliardármi sveta rastie rekordným tempom. Za posledný rok ich pribudla až štvrtina, čo prekonalo dynamiku rastu počtu ultrabohatých mužov. Analytik J&T Banky Stanislav Pánis poukázal na to, že aj najmladším miliardárom na svete je žena.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti má už 172 žien majetok vyšší ako 1 miliardu USD (744 miliónov eur), a to je najviac, odkedy sa tieto štatistiky sledujú. Ženy si zároveň privlastnili ďalšie prvenstvo – najmladšieho miliardára. "Perenna Kei má iba 24 rokov, pochádza z Hongkongu a svoj majetok v hodnote viac ako 1,3 miliardy USD (967 miliónov eur) získala vďaka výstavbe nehnuteľností," priblížil Pánis.

 

Z najnovšej štúdie Weathinsight podľa neho vyplýva, že najviac miliardárok, takmer 35 %, pochádza zo Severnej Ameriky, ktorá tesne predbehla Európu s 32-% podielom a Áziu s necelými 15 %. Na opačnom konci stojí Afrika s 1-% podielom. V rámci jednotlivých krajín vedú Spojené štáty americké pred Nemeckom a Brazíliou.

 

Štúdia ukázala pri ultrabohatých ženách aj veľké regionálne rozdiely v spôsobe nadobudnutia majetku. Kým drvivá väčšina miliardárok na Západe ho zdedila, tie v Ázii, špeciálne v Číne a Hongkongu, zbohatli najmä vďaka podnikaniu. "Dôvodom je rýchlejšie tempo rastu rozvíjajúceho sa sveta, kde vzniklo veľa príležitostí pri podnikaní s nehnuteľnosťami a v spracovateľskom priemysle," zhodnotil analytik.

 

Ako dodal, hoci sa štatistiky inštitúcií ohľadom podielu mužov a žien na svetovom bohatstve rozchádzajú, prevažne sa zhodujú v tom, že počet boháčok porastie naďalej rýchlejšie ako počet boháčov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies