Najmladšieho nemeckého islamistu, ktorý sa pokúsil viac krát odpáliť podomácky vyrobenú bombu, ukryli na tajné miesto

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 06:57 • 2 min
Najmladšieho nemeckého islamistu, ktorý sa pokúsil viac krát odpáliť podomácky vyrobenú bombu, ukryli na tajné miesto

MAINZ - Medzičasom 13-ročný chlapec s dvojakým nemecko-irackým občianstvom, ktorý sa vlani opakovane pokúsil o odpálenie podomácky vyrobenej nálože v nemeckom meste Ludwigshafen, bol zrejme istý čas "v starostlivosti" konkrétneho islamistu.

slovakia

left justify in out

Pre nemeckú verejnoprávnu televíziu ARD a internetové vydanie denníka Bild to potvrdil krajinský rezort pre integráciu Porýnia-Falcka. Len čo to potvrdila lustrácia muža, ktorého Krajinský kriminálny úrad preveroval z hľadiska bezpečnosti i spoľahlivosti, dieťa mu takpovediac odobrali a umiestnili na aktuálne utajenom mieste.

 

Spomínaný muž mal pôsobiť medzi strážnikmi stretnutia salafistických kazateľov, mal byť súčasťou medzičasom zakázanej iniciatívy a na internete mal šíriť islamistické videá a protiizraelské karikatúry. So spomínaným chlapcom bol v kontakte po šesť týždňov.

 

Vtedy 12-ročný školák umiestnil nálože, ktoré napokon nevybuchli, 26. novembra 2016 na vianočnom trhu a 5. decembra 2016 pri Radničnom centre v Ludwigshafene. Prípad vyšetruje nemecká generálna prokuratúra, školák však vzhľadom na nízky vek nie je trestne zodpovedný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies