Najmladšia obeť zostreleného lietadla mala iba jeden rok

NETKY.SK • 11 Január 2020, 11:43 • 2 min
Najmladšia obeť zostreleného lietadla mala iba jeden rok

TEHERÁN - Novomanželia, akademici, rodiny. Iránci, Kanaďania, Švédi, Afgánci, Briti, Nemci, Ukrajinci, celkom 176 osôb, vrátane 20 detí, zomrelo počas stredajšieho nešťastia, kedy sa krátko po svojom vzlete z iránskeho letiska zrútil Boeing 737-800 ukrajinskej spoločnosti Ukraine International Airlines (UIA). Najmladšia obeť mala len jeden rok.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych údajov bolo v lietadle 82 Iráncov, 63 Kanaďanov, 10 Švédov, 4 Afgánci, 3 Nemci a 3 Briti. Na palube lietadla cestovalo niekoľko čerstvo zosobášených párov, medzi nimi tiež Sajid Tahmasedí a Nilúfar Ebrahímová, ktorí spoločne žili v Londýne. V Teheráne sa zdržali pri čakaní na svadobné fotky, čo sa im stalo osudným. Museli zmeniť vopred plánovaný let a nakoniec nasadli na palubu UIA. Krátko po svadbe mali tiež Aras Pourzarabí a Pouneh Gordžíová, tí mali z Kyjeva pokračovať do Kanady.

 

Umierali celé rodiny

Do Kanady mierilo 128 cestujúcich, potvrdil Trudeau. Spoj spoločnosti UIA ponúkal jeden z najlacnejších letov, práve preto ho využívali hlavne študenti, mladí akademici alebo celé rodiny. Pri nehode zomrela profesorka univerzity v Alberte Mojgan Danešmandová s rodinou, cestovala s manželom Pedrama Mousávím a dvoma dcérkami, Dariou († 10) a Dorin († 14), uvádza blesk.cz.

 

img

 

Medzi obeťami bol rad stredoškolákov a vysokoškolákov

Mehdi Eshaghian zomrel krátko pred svojimi 25. narodeninami, kanadská vysoká škola Western University prišla hneď o 4 študentov: Sadžídah Saraeíanovú, Hadísu Hajátdavúdíovú, Ghazal Núríanovú a Miladu Nahavandíhovú. Do Kanady sa vracali tiež stredoškoláci Arad Zare alebo Arsi Arbabbahrámí, ktorý sníval o tom, že sa stane lekárom.

 

Obrovskou tragédiou je takisto smrť švédskej rodiny Lindbergových, pri havárii zomreli, ako manželia Raheleh a Mikael, tak ich dvaja malí synovia Erik a Emil. Tragédiu neprežila ani rodina Gholamíových, profesor Razgar Gholamí cestoval do Kanady s manželkou Farideh a trojročným synom Jiwanem. V lietadle zomrela tiež rodina váženého člena iránskej komunity Ardalan Hamidi Ebnoddina. On, jeho žena Niloufar a pätnásťročný syn Kamyar často prispievali spoločnosti a usporadúvali akcie, ktoré napomáhali komunite, povedal rodinný priateľ portálu Global News.

 

Posledné fotografie pred smrťou

Jedna z cestujúcich bola učiteľkou. Spoločne so svojou osemročnou dcérou Elsou, ktorá v škole študovala, sa odfotila v lietadle krátko pred vzletom. "Máme pol hodiny meškanie, ale už poletíme," napísala Sahara svojmu mužovi.

 

img

 

Mladá letuška zbožňovala svoju prácu

Katastrofu neprežila ani posádka lietadla. V kokpite ten deň sedeli dvaja skúsení piloti, kapitán Volodymyr Gaponenko, ktorý po sebe zanechal dve malé dcéry a manželku a pilot-inštruktor Oleksej Naumkin, ktorý pochádza z rodiny pilotov a letušiek. Kapitánom sekundoval kopilot Serhij Chomenko. Palubnému personálu, ktorý sa skladal zo 4 letušiek a 2 stevardov, šéfovala Kateryna Státníková. Jedna z letušiek Valerija Ovčaruková vo svojom poslednom príspevku na Instagrame zdieľala, že "miluje svoju prácu".

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies