Najmladšia obeť koronavírusu v Európe mala 16 rokov

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 20:09 • 2 min
Najmladšia obeť koronavírusu v Európe mala 16 rokov

V stredu zomrela v nemocnici v Paríži len 16-ročná študentka Julia A. Dievča nemalo žiadne iné zdravotné komplikácie. Jedná sa pravdepodobne o doposiaľ najmladšiu obeť koronavírusovej pandémie v Európe, píše server denníka The Daily Mail.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

U Julie, ktorá žila so svojou rodinou v Longjumeau na juhu Paríža, sa objavil pred týždňom ľahký kašeľ. Cez víkend sa jej stav ale zhoršil, preto v pondelok navštívila praktického lekára, ktorý však diagnostikoval iba dýchacie ťažkosti.

 

O deň neskôr vyhľadala ešte rodinného lekára a následne potom bola prevezená do nemocnice. Tam v stredu chorobe podľahla.

 

"Zlyhali jej pľúca. Lekári robili všetko, čo mohli, ale už nebolo možné ju zachrániť," opísala parížskym novinám jej sestra Manon.

 

 

Sestra varuje ostatných mladých
Tá sa rozhodla príbeh medializovať, aby varovala mladých ľudí. "Musíme prestať veriť, že tento vírus je nebezpečný len pre starších ľudí. Nikto proti nemu nie je neporaziteľný," apeluje na mladšie obyvateľstvo.

 

Pohreb Julie, ktorá študovala strednú školu, sa uskutoční v pondelok. Z bezpečnostných dôvodov sa ho bude môcť zúčastniť maximálne desať ľudí.

 

Francúzsko vo štvrtok oznámilo, že si choroba Covid-19 vyžiadala za posledných 24 hodín v krajine 365 životov. Celkový počet obetí sa vyšplhal na 1696, sú v ňom ale započítané len úmrtia v nemocniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona