Najmladší z nástupcov na britský trón, princ George, oslavuje 1. narodeniny

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 10:33 • 2 min
Najmladší z nástupcov na britský trón, princ George, oslavuje 1. narodeniny

LONDÝN - Britský princ George, syn princa Williama a Kate Middletonovej, oslavuje dnes svoje prvé narodeniny a Kensingtonský palác zverejnil pri tejto príležitosti jeho dve nové fotografie.

slovakia

left justify in out

Malý princ sa na nich v sprievode svojich rodičov teší z motýľa na otcovej ruke na ich výstave v Prírodovednom múzeu v Londýne, ktorého je jeho matka patrónkou, informovala stanica BBC. Dodala, že  oba snímky pochádzajú spred niekoľkých týždňov. 

 

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea poďakovali všetkým za blahoželania k prvým narodeninám svojho syna, ktorý je po svojom starom otcovi princovi Charlesovi a otcovi Williamovi tretím v nástupníckej línii na britský trón.

 

Británia v nedeľu zverejnila novú snímku princa Georgea, ktorá spoločne s oboma fotografiami z Prírodovedného múzea vytvára sériu, napísala BBC. Princ oblečený v modrom tričku a krátkych nohaviciach na nej prejavuje radosť z toho, že vie chodiť.

 

BBC informovala, že princ George Alexander Louis bude mať dnes podobnú narodeninovú oslavu ako mnohé z 2200 detí, ktoré sa narodili vlani v rovnaký deň ako on. Na rozdiel od nich sa však jeho oslava uskutoční v záhrade Kensingtonského paláca, kde rodina býva a zúčastní sa na nej aj jeho prababka, kráľovná Alžbeta II. Bude však čisto v rodinnom kruhu. Podľa britskej tradície dostane princ čokoládovú tortu s jednou sviečkou a tiež podľa tradície dostanú darčeky aj všetci návštevníci pozvaní na jeho oslavu, uviedla televízia ČT24.

 

Jeho rodičia sa usilujú, aby chlapček -  budúci kráľ - viedol pokiaľ možno normálny život a aby bol počas detstva chránený pred prílišnou pozornosťou verejnosti. Tej si napokon užil dosť počas nedávnej návštevy Nového Zélandu a Austrálie, kde ich vrelo prijali.

 

Londýnsky spolupracovník Českej televízie Ivan Kytka informoval, že oslava bude mať aj svoju verejnú časť. V Buckinghamskom paláci dnes otvoria výstavu kráľovských hračiek, ktorá ukáže, s čím sa kráľovské deti počas uplynulých 250 rokov hrali.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies