Najmladší belgický dôchodca sa narodil v roku 1991

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 16:01 • 2 min
Najmladší belgický dôchodca sa narodil v roku 1991

BRUSEL - Najmladší dôchodca v Belgicku je študentského veku. Ide o profesionálneho vojaka narodeného v roku 1991, avšak dôvody jeho predčasnej penzie nie sú známe, uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Mediálna skupina Sudpresse dnes informovala, že podľa verejne dostupných úradných štatistických údajov o dôchodkoch z oblasti štátnych služieb, Belgicko má najmladšieho dôchodcu vo svojej histórii.
Ide o muža, ktorý bol profesionálny vojak a narodil sa v roku 1991, belgická armáda však odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti o odchode 22- až 23-ročného mladíka do predčasného dôchodku, s odvolaním sa na jeho právo na súkromie.

Podľa mediálnej skupiny Sudpresse, najmladší belgický dôchodca má nárok na mesačnú výsluhovú penziu vo výške 1262 eur.

Nejde o ojedinelý prípad, nakoľko aj ďalší traja mladí vojaci, jeden narodený v roku 1990 a dva v 1989, už boli z armády prepustení do predčasného dôchodku.

Podľa oficiálnych štatistík v roku 2012 bola najstaršou dôchodkyňou v Belgicku 110-ročná bývalá učiteľka francúzštiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies