Najmenej desať zranených po útoku Talibanu na afganských činiteľov

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 08:38 • 2 min
Najmenej desať zranených po útoku Talibanu na afganských činiteľov

KÁBUL - Najmenej desať ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom samovražednom útoku v afganskej metropole Kábul, namierenom proti autobusu, v ktorom sa v tom čase viezli zamestnanci afganskej prokuratúry. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojších činiteľov a očitých svedkov.

slovakia

left justify in out

Námestník kábulského policajného veliteľa pre DPA potvrdil, že k samovražednému útoku došlo v šiestom policajnom obvode v Kábule. Šéf kábulských nemocníc uviedol, že všetkých desať zranených osôb prijali po útoku na vyšetrenie, pričom dodal, že polovica z nich sú ženy.

 

Podľa výpovede očitého svedka samovražedný atentátnik vrazil autom do autobusu v juhozápadnej časti Kábulu. Ďalší svedok pre DPA uviedol, že pri explózii zahynula jedna osoba a deviati sa zranili.

 

K dnešnému bombovému útoku na vládnych činiteľov sa bezprostredne prihlásilo afganské militantné hnutie Taliban, ktorého predstavitelia dodali, že zahynulo alebo bolo zranených približne 40 "bezohľadných zamestnancov prokuratúry".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies