Najmenej 50 úmyselne otrávených uškatcov našli na pláži v Peru

NETKY.SK • 8 Február 2013, 08:10 • 2 min
Najmenej 50 úmyselne otrávených uškatcov našli na pláži v Peru

Najmenej 50 úmyselne otrávených uškatcov našli na pláži v Peru - Zaujímavosti Najmenej 50 uškatcov niekto úmyselne otrávil rybami, do ktorých pridal insekticídy, oznámili peruánske úrady. Uhynuté uškatce sa našli v polovici januára na jedinej pláži, napís

slovakia

left justify in out

imgNajmenej 50 uškatcov niekto úmyselne otrávil rybami, do ktorých pridal insekticídy, oznámili peruánske úrady. Uhynuté uškatce sa našli v polovici januára na jedinej pláži, napísala agentúra Associated Press. 

Peruánske ministerstvo výroby, pod ktoré spadá aj rybolov, vo štvrtok informovalo, že testy potvrdili otravu uškatcov. Oceánsky inštitút (IMARPE) ministerstva preskúmal pozostatky uškatcov, ktoré sa našli od 13. januára na pláži Bodegones v severnom Peru. Prípad odovzdali príslušnému vyšetrovaciemu úradu.

Carlos Yaipen z neziskovej ochranárskej organizácie ORCA obvinil z problému vládu. Vyhlásil, že nedbanlivosť úradov umožňuje bezohľadným rybárom zabíjať morské živočíchy, ktoré vnímajú ako svojich konkurentov. Ako príklad uviedol, že v novembri 2009 našli na pláži Colan zabitých 350 uškatcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona