Najmenej 35 ľudí utrpelo zranenia počas tajfúnu Vongfong

NETKY.SK • 12 Október 2014, 10:39 • 2 min
Najmenej 35 ľudí utrpelo zranenia počas tajfúnu Vongfong

TOKIO - Najmenej 35 zranených si vyžiadal silný tajfún Vongfong, ktorý počas víkendu zasiahol japonské ostrovy Okinawa a Kjúšú, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na Okinawu, ktorá sa nachádza 1600 kilometrov južne od Tokia, dorazil tajfún v noci nadnes. Vietor na ostrove vyvracal stromy a stĺpy elektrického vedenia a výdatné dažde zaplavovali ulice miest. Bez elektriny zostalo viac ako 60.000 domácností a letecké spoločnosti museli zrušiť stovky letov.
      

Na ostrov Kjúšú má tajfún doraziť v plnej sile počas dnešného dňa. Miestne úrady vopred vyzvali na evakuáciu približne 150.000 obyvateľov najviac ohrozených oblastí. Japonský meteorologický úrad varoval pred povodňami, zosuvmi pôdy a rozvodnenými riekami. Na ostrove museli v dôsledku tajfúnu na niekoľko hodín pozastaviť prevádzku rýchlovlakov.
      

Tajfún Vongfong sprevádza vietor s rýchlosťou do 180 kilometrov za hodinu. V utorok by mohol zasiahnuť oblasť Tokia, ale búrka postupne stráca silu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies