Najmenej 31 mŕtvych pri sérii bombových útokov po celom Iraku

NETKY.SK • 13 Október 2013, 18:46 • 2 min
Najmenej 31 mŕtvych pri sérii bombových útokov po celom Iraku

BAGDAD - K najkrvavejšiemu spomedzi útokov, ktoré sa zamerali zväčša na miesta s väčším výskytom ľudí - nákupné centrá či autobusové stanice, došlo v meste Hillá.

slovakia

left justify in out

Najmenej 31 obetí si vyžiadala dnešná séria bombových útokov v Iraku, prevažne v mestách s väčšinovým šiitským obyvateľstvom. K útokom sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina, informovala agentúra AP.

Sunnitské militantné skupiny, najmä iracká odnož teroristickej siete al-Káida, uskutočnili v ostatných mesiacoch početné bombové útoky s cieľom oslabiť vládu vedenú šiitmi, ktorých považujú za heretikov, píše AP.

K najkrvavejšiemu spomedzi útokov, ktoré sa zamerali zväčša na miesta s väčším výskytom ľudí - nákupné centrá či autobusové stanice, došlo v meste Hillá nachádzajúcom sa 95 kilometrov južne od Bagdadu. Pri výbuchu vozidla odstaveného na okraji trhoviska podľa miestnej polície zahynulo osem ľudí a zranenia utrpelo ďalších 22 osôb.

Dve vozidlá vybuchli aj pred obchodným centrom v meste Suwajrá, ktoré je 40 kilometrov južne od Bagdadu. Tento útok si vyžiadal päť obetí a 14 zranených. Pri podobnom bombovom útoku v meste Kut, 160 kilometrov juhovýchodne od Bagdadu, pri výbuchu dvoch áut zahynuli štyri osoby a ďalších 16 utrpelo zranenia.

Pri ďalších útokoch s podobným rukopisom zahynuli štyria ľudia v meste Samawá. Traja prišli o život v meste Diwaníja a dvaja v meste Samarra.

K útokom došlo aj v sobotu, v meste Samarra zahynuli dvaja ľudia pri výbuchu bomby v čase, keď sa zhromažďovali veriaci pred mešitou. Dovedna päť ľudí zahynulo pri útokoch v mestách Basra, Mahmúdíja a Madain.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies