Najmenej 20 ľudí prišlo o život pri prevrátení výletnej lode na juhu Indie

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 08:30 • 2 min
Najmenej 20 ľudí prišlo o život pri prevrátení výletnej lode na juhu Indie

NAÍ DILLÍ - Viac než 20 ľudí vrátane detí prišlo o život v nedeľu pri prevrátení výletnej lode v indickom štáte Kérala na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa stalo približne o 19.00 h miestneho času (23.00 h SELČ). Indický minister pre oblasť športu oznámil, že loď vyťahujú na breh a je pravdepodobné, že v nej nájdu ďalšie telá. Dodal, že štyri osoby vo vážnom stave boli prevezené do nemocnice. Na lodi bolo 30 až 40 pasažierov. Medzi obeťami boli aj deti, ktoré sa počas školských prázdnin zúčastnili na výlete loďou. Príčina prevrátenia nie je známa.

 

Premiér štátu Kérala na Twitteri prejavil sústrasť s rodinami obetí a v pondelok by mal navštíviť oblasť nešťastia. Pondelok bol vyhlásený za deň štátneho smútku. Predseda indickej vlády Naréndra Módí uviedol, že cíti skľúčenosť nad stratami na životoch a rodinám obetí prisľúbil odškodnenie. Nehody lodí sú v Indii bežné, pripomína AP. Mnohé plavidlá sú preplnené a nie sú dodržiavané bezpečnostné predpisy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona