Najmenej 16 mŕtvych a 29 zranených si dnes vyžiadala autobusová nehoda

NETKY.SK • 5 November 2016, 15:17 • 2 min
Najmenej 16 mŕtvych a 29 zranených si dnes vyžiadala autobusová nehoda

NAÍ DILLÍ - Najmenej 16 mŕtvych a 29 zranených si vyžiadala dnes autobusová nehoda v severoindickom štáte Himáčalpradéš, pri ktorej sa vozidlo zrútilo do rieky na dne rokliny.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia polície, ktoré priniesla agentúra DPA, vodič autobusu smerujúceho do mesta Kullu pravdepodobne nezvládol riadenie, keď prechádzal jednou zo zákrut na horskej ceste pozdĺž rieky Bijás. Viacerí zo zranených cestujúcich boli po havárii v kritickom stave.

 

Iná vážna dopravná nehoda sa stala v noci na dnes na území západoindického štátu Gudžarát. Dodávkové auto s cestujúcimi sa tu zrazilo na diaľnici s kamiónom, ktorý bol naložený keramickou krytinou, pričom zahynulo 14 ľudí a ďalší traja utrpeli zranenia.

 

Podľa predstaviteľa polície, ktorého citovala DPA, dodávka viezla dedinčanov vracajúcich sa domov z návštevy miestnej svätyne. Dodal, že medzi obeťami sú aj dvaja chlapci v tínedžerskom veku. Príčina tragédie v Gudžaráte zatiaľ nie je známa. Vodič kamióna z miesta nehody ušiel a ďalší ľudia, ktorí prežili, sú v kritickom stave.

 

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel tam každoročne zahynie približne 140.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies