Najmä na hrebeňoch Tatier by mal cez víkend fúkať silný vietor

NETKY.SK • 1 November 2013, 17:01 • 2 min
Najmä na hrebeňoch Tatier by mal cez víkend fúkať silný vietor

BRATISLAVA - Výstraha druhého stupňa platí v nedeľu pre okresy Liptovský Mikuláš, Poprad, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno a Tvrdošín.

slovakia

left justify in out

Na hrebeňoch Tatier bude cez víkend fúkať silný vietor, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 35 m/s.

Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pre severné okresy Slovenska vydal na nedeľu 3. novembra výstrahu druhého stupňa, ktorá platí od 7.00 do 20.00 h.

"Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," pripomínajú meteorológovia s tým, že táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Výstraha druhého stupňa platí v nedeľu pre okresy Liptovský Mikuláš, Poprad, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno a Tvrdošín. V týchto oblastiach bude na hrebeňoch hôr fúkať silný vietor už aj v sobotu 2. novembra. Od 7.00 h meteorológovia predpovedajú rýchlosť vetra 17 až 25 m/s.

Výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom vydal SHMÚ na nedeľu aj pre zvyšok Slovenska. Platí do 23.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies