Najlepšími hráčmi Európy podľa UEFA Cristiano Ronaldo a Kesslerová

NETKY.SK • 29 August 2014, 09:35 • 2 min
Najlepšími hráčmi Európy podľa UEFA Cristiano Ronaldo a Kesslerová

MONACO - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo z Realu Madrid získal vo štvrtok ocenenie pre Najlepšieho hráča v Európe za uplynulú sezónu. Víťaz v hlasovaní vybraných novinárov odsunul za seba duo Manuel Neuer a Arjen Robben z Bayernu Mníchov. Na tróne pre najlepšieho hráča podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) nahradil Francúza Francka Riberyho z Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

"Táto cena nie je ani tak individuálna, ako kolektívna. Chcem poďakovať spoluhráčom, lebo bez nich by som ju nezískal," povedal v bezprostrednej reakcii víťaz. Pôvodný desaťčlenný zoznam futbalistov zúžili svojím hlasovaním novinári z 54 členských krajín UEFA. Víťaza určili opäť žurnalisti online hlasovaním 28. augusta počas žrebu základných skupín novej edície Ligy majstrov. Anketa o Najlepšieho hráča v Európe v tejto podobe existuje od sezóny 2010/2011. Pred Riberym získali tento honor hráči FC Barcelona Andres Iniesta a Lionel Messi.
      

Portugalský útočník Ronaldo na svetovom šampionáte v Brazílii nežiaril, Real Madrid ale rekordnou 17-gólovou porciou výrazne "ťahal" na ceste za triumfom v prestížnej Lige majstrov. S madridským veľkoklubom sa zároveň tešil zo zisku Španielskeho pohára.

 

V ženskej kategórii túto cenu získala Nadine Kesslerová z VfL Wolfsburg. Dvadsaťšesťročná nemecká reprezentantka uspela na úkor tímových spoluhráčok Martiny Müllerovej a Nilly Fischerovej. Minulý rok túto cenu získala ďalšia Nemka Nadine Angererová.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies