Najlepšími CrossFittermi na svete sú Rich Froning a Camille Leblanc-Bazinet

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 14:19 • 2 min
Najlepšími CrossFittermi na svete sú Rich Froning a Camille Leblanc-Bazinet

CARSON – Z CrossFitu sa stal celosvetový fenomén a tento šport si získava vo svete veľkú popularitu. Tento víkend sa konali už v poradí siedme CrossFit Games, na ktorých sa zúčastnili tí najlepší atléti z celého sveta.

slovakia

left justify in out

CrossFit je šport, ktorý v sebe spája vzpieranie, gymnastiku a atletiku. Je to funkčný tréning, ktorý pozostáva z kombinácie rôznych druhov pohybov. Víťaz CrossFit Games získa titul „The fittest on earth (Najviac fit človek na svete)“ a okrem toho aj šek na 275-tisíc dolárov.

 

CrossFit Games 2014 sa konali v kalifornskom mestečku Carson a najlepší muži, ženy a tímy z celého sveta sa museli popasovať s trinástimi náročnými disciplínami rozdelenými do troch dní. V mužskej časti zvíťazil Rich Froning, ktorý sa stal už štvornásobným víťazom CrossFit Games a už pred hrami oznámil svoj koniec v súťaži jednotlivcov. Na druhom mieste skončil Mathew Fraser a na treťom mieste Jason Khalipa.

 

V ženskej časti zvíťazila Kanaďanka Camille Leblanc-Bazinet. Na druhom mieste skončila zástupkyňa Európy, Islanďanka Annie Thorisdottir a tretie miesto obsadila Julie Foucher.

 

Najlepším tímom sa stal CrossFit Invictus, ktorý zvíťazil pred tímami CrossFit Conjugate a CrossFit Marysville.

 

Na Slovensku sa CrossFit pomaly dostáva do povedomia. Existuje tu už niekoľko telocviční, z ktorých prvý bol Red Royal CrossFit team v Bratislave.

 

Jednotlivé disciplíny na CrossFit Games 2014:

 

Beach

 

 

Overhead squat

 

 

Triple 3

 

 

Sprint Sled

 

 

21-15-9 Complex

 

 

Muscle-up Biathlon

 

 

Sprint Carry

 

 

Clean Speed Ladder

 

 

Push Pull

 

 

Midline March

 

 

Finále

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies