Najlepším Slovákom päťročnice KHL bol Demitra!

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 10:05 • 2 min
Najlepším Slovákom päťročnice KHL bol Demitra!

MOSKVA - Podľa ruského portálu Championat.com bol najlepším Slovákom v prvej päťročnici Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) útočník Pavol Demitra.

slovakia

left justify in out

Dubničan v nadnárodnej súťaži absolvoval iba jednu sezónu, za Lokomotiv Jaroslavľ odohral spolu 72 duelov s bilanciou 24 gólov a 57 asistencií. Ako je známe, cestou na prvý zápas ročníka 2011/2012 do bieloruského Minska však zahynul dovedna s ďalšími spoluhráčmi a členmi realizačného tímu krátko po štarte lietadla neďaleko Jaroslavľa. "Demitra v Lokomotive prekonal všetky očakávania, predvádzal fantastický hokej. Za jedinú sezónu si získal srdcia ruských fanúšikov a na jeho hru sa dalo pozerať donekonečna," uvádza Alexander Rožkov v popise pri niekdajšom centrovi.

Druhé miesto v spomenutom hodnotení obsadil obranca Dominik Graňák, ktorý dlhodobo patrí medzi najväčšie defenzívne opory Dinama Moskva. Aj s prispením čoskoro 30-ročného (nar. 11. júna 1983) odchovanca trenčianskeho hokeja získali Moskovčania v predchádzajúcich dvoch sezónach prestížny Gagarinov pohár. "Od začiatku patrí medzi nenahraditeľnú postavu v zostave Olega Znaroksa. Byť najvyťaženejším hráčom dvojnásobného šampióna už niečo znamená. V dvoch majstrovských ročníkoch sa stal najužitočnejším bekom svojho tímu," uvádza sa v hodnotení pri Graňákovi. 

Tretí skončil útočník Tomáš Záborský, ktorý za Avangard Omsk absolvoval sezónu 2012/2013. V 64 dueloch nazbieral 45 bodov za 23 gólov a 22 asistencií. Na štvrtú pozíciu dal zostavovateľ poradia útočníka Štefana Ružičku, nasledujú Marcel Hossa, Branko Radivojevič, Rastislav Staňa, Kristián Kudroč a Jozef Stümpel. Desiatku uzatvára bek Peter Podhradský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies