Najlepším mestom na život je Viedeň, v rebríčku sa umiestnila aj Bratislava

NETKY.SK • 24 Február 2016, 08:25 • 2 min
Najlepším mestom na život je Viedeň, v rebríčku sa umiestnila aj Bratislava

BRATISLAVA – Mestá ako New York, Paríž a Londýn sú síce snom mnohých ľudí, avšak podľa tohto rebríčku nie sú najlepšími miestami na život.

slovakia

left justify in out

Podľa v poradí prieskumu s názvom Mercer Quality of Life je najlepším mestom na život Viedeň. Hlavné mesto Rakúska dominuje spomedzi 229 miest sveta. Na druhom mieste sa umiestnil švajčiarsky Zürich, na treťom novozélandský Auckland.

 

V rebríčku boli zohľadňovali zamestnanci jednej z najlepších HR spoločností  Mercer prístup k zdravotnej starostlivosti, kvalita vzdelania, ubytovania a rôzne environmentálne faktory. Výsledky tejto komplexnej štúdie používajú medzinárodné spoločnosti, aby zistili aké bezpečné je posielať zamestnancov do rôznych miest.

Sedem z prvej desiatky miest najlepších pre život je v Európe a takmer polovica z nich v Nemecku. Mníchov, Düsseldorf a Frankfurt sa umiestnili na štvrotom, šiestom a siedmom mieste.

 

Hlavné mesto Dánska Kodaň, ktorá bola vyhlásená za najšťastnejšie mesto na zemi, skončila na deviatom mieste. Napriek vysokým nákladom na život, skončila švajčiarska Ženeva na ôsmom mieste.

 

Veľkým prekvapením je výrazný pokles Paríža, ktorý sa prepadol z 10 miesta na 37. Do prvej dvadsiatky na nedostali ani americké mestá. Najvyššie sa umiestnilo San Francisco 28., Boston 34., havajské Honolulu 35., Chicago a New York na 43, respektíve 44. mieste.

 

Bratislava sa umiestnila na 82. mieste a predbehla tak napríklad aj Kuala Lumpur, alebo aj Abú Zabí. Z nášho regiónu skončila po Viedni najlepšie Praha na 69. mieste.

 

Najhoršie je na tom iracký Bagdad.

 

1. Viedeň

2. Zürich
3. Auckland
4. Mníchov

5. Vancouver

6. Dusseldorf
7. Frankfurt
8. Ženeva

9. Kodaň
10. Sydney
11. Amsterdam

12. Wellington
13. Berlín
14. Bern
15. Toronto
16. Melbourne
17. Ottawa

18. Hamburg
19. Luxemburg
20. Štokholm

...

69. Praha

77. Budapešť
79. Varšava
82. Bratislava



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies