Najlepším hráčom sezóny sa v Premier League stal Salah: Som hrdý, že som získal trofej ako prvý Egypťan

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 12:48 • 2 min
Najlepším hráčom sezóny sa v Premier League stal Salah: Som hrdý, že som získal trofej ako prvý Egypťan

Londýn - Mohamed Salah získal prestížne ocenenie Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) pre najlepšieho hráča sezóny 2017/2018 v Premier League. Útočník FC Liverpool si trofej prevzal počas nedeľňajšieho slávnostného ceremoniálu v Londýne.

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa veľká pocta a som šťastný. Tvrdo som pracoval, aby som získal toto ocenenie. Som hrdý na to, že som túto trofej získal ako prvý Egypťan. Zároveň však verím, že nie som posledný," citovala agentúra AP 25-ročného Salaha, ktorý strelil v prebiehajúcej sezóne 41 gólov v 46 zápasoch.

 

Za ofenzívnym klenotom "The Reds" skončil v hlasovaní na druhom mieste stredopoliar majstrovského Manchestru City Kevin De Bruyne, tretiu priečku obsadil kanonier Tottenhamu Hotspur Harry Kane. Ocenenie pre najlepšieho mladého hráča anglickej ligy získal krídelník "Citizens" Leroy Sane.

 

Salah prestúpil do tímu nemeckého trénera Jürgena Kloppa v júni 2017 z AS Rím za 42 miliónov eur. Na Britské ostrovy sa vrátil po viac ako dvoch rokoch, keď predtým pôsobil pod vedením portugalského kouča Joseho Mourinha v drese FC Chelsea.

 

Najlepšou futbalistkou sezóny sa stala útočníčka "The Blues" Fran Kirbyová, cenu pre mladú hráčku roka získala Lauren Hemp z Bristolu City.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona