Najlepším francúzskym trénerom roka 2016 je Zidane

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:50 • 2 min
Najlepším francúzskym trénerom roka 2016 je Zidane

PARÍŽ - Zinédine Zidane sa stal najlepším francúzskym futbalovým trénerom roka 2016.

slovakia

left justify in out

Prestížne ocenenie sa zrodilo na základe rozhodnutia redaktorov magazínu France Football. Bývalý skvelý francúzsky reprezentant Zidane 4. januára 2016 zasadol na horúcu trénerskú stoličku v Reale Madrid a kráľovský veľkoklub pod jeho vedením vystúpil k výšinám.

 

Zidane odkoučoval 55 súťažných stretnutí a na jeho konte je viac získaných trofejí (3) ako celkových prehier (2). V domácej ligovej súťaži síce po stíhacej jazde napokon nepredstihol FC Barcelona, ale v medzinárodnom meradle sa vlani hráči Realu tešili z troch významných trofejí: ovládli Ligu majstrov, Európsky superpohár a na sklonku roka aj majstrovstvá sveta klubov. Hráči Realu aktuálne natiahli sériu bez prehry na 39 zápasov vo všetkých súťažiach. Vyrovnali tým národný rekord, ktorý v uplynulej sezóne utvorili hráči FC Barcelona.


Zidane bol v rokoch 1998 a 2002 najlepším futbalistom Francúzska, teraz je aj najlepším trénerom. Toto nevšedné double sa v minulosti podarilo získať iba trojici velikánov: Luisovi Fernándezovi, Jeanovi Tiganovi a Didierovi Deschampsovi. "

 

Mám neuveriteľné šťastie v živote robiť to, čo ma baví a môžem si popri tom vychutnávať aj pocity víťaza. Dlho som si to užíval ako hráč a teraz aj ako tréner. Prežívam to všetko veľmi intenzívne, lebo viem, že jedného dňa bude koniec," cituje 44-ročného Zinedina Zidana portál francefootball.fr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies