Najlepším českým hráčom jesene Sparťan Lafata

NETKY.SK • 5 December 2014, 14:14 • 2 min
Najlepším českým hráčom jesene Sparťan Lafata

PRAHA - Najlepším českým futbalistom bol na jeseň David Lafata. Útočník pražskej Sparty vyhral prvú polovicu ankety Zlatá lopta, ktorý každoročne vyhlasuje Klub športových novinárov ČR.

slovakia

left justify in out

 Ak bude Lafata na prvom mieste hlasovania aj na konci sezóny, preruší päťročnú nadvládu brankára Petra Čecha.
     

Sparťanskému kanonierovi vyšiel najmä úvod sezóny. V predkole Ligy majstrov proti Levadii Tallinn zaznamenal päť gólov v jednom zápase, k nim pridal hetrik v nasledujúcom kole proti Malmö. V základnej skupine Európskej ligy UEFA, kde bol súperom Sparty aj bratislavský Slovan, skóroval zatiaľ päťkrát. Desaťkrát sa strelecky presadil v domácej súťaži, jeden presný zásah pridal aj v reprezentačnom drese.
     

"Je to pre mňa veľké prekvapenie. Tieto ankety som nikdy veľmi nesledoval, pretože aj tak každý rok vyhral Petr Čech. Je to česť, zároveň to je ocenenie celej Sparty. Bez spoluhráčov by som nevyhral," cituje Lafatu webový portál idnes.cz.
     

Aj na ďalších miestach v ankete figurujú Sparťania. Za Lafatom je priebežne druhý Bořek Dočkal, tretí je zatiaľ Pavel Kadeřábek.

     

Zlatá lopta - priebežné poradie po jeseni 2014:     

1. David Lafata 833 bodov, 2. Bořek Dočkal 621, 3. Pavel Kadeřábek (všetci Sparta Praha) 579, 4. Vladimír Darida (Freiburg) 474, 5. Tomáš Rosický (Arsenal Londýn) 424, 6. Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul) 308, 7. David Limberský (Viktoria Plzeň) 281, 8. Ladislav Krejčí (Sparta Praha) 262, 9. Petr Čech (FC Chelsea) 257, 10. Václav Pilař (Viktoria Plzeň) 195



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies