Najlepším barmanom Slovenska je Košičan Filip Navrátil

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 15:01 • 2 min
Najlepším barmanom Slovenska je Košičan Filip Navrátil

BRATISLAVA - Víťazom druhého slovenského ročníka súťaže najlepších barmanov sveta Diageo Reserve World Class Slovakia 2015 sa stal Filip Navrátil z Košíc. TASR informovala Kateryna Matušková zo spoločnosti SK.PR.Strategies.

slovakia

left justify in out

Filip Navrátil z Lobby Baru v Košiciach predviedol spomedzi 11 uchádzačov o titul najväčšiu kreativitu a špičkové barmanské umenie. Slovensko tak v auguste bude reprezentovať na svetovom finále v Kapskom Meste.

 

Na druhom mieste sa umiestnila Alexandra Mihalechová zo Steps Clubu v Trenčíne a na treťom Róbert Šajtlava zo Sky baru v Bratislave.

 

"Súťažné úlohy vo World Class boli navrhnuté tak, aby testovali všetky aspekty zručností a techniky a tiež preverili to, ako barmani pracujú pod tlakom," povedala Matušková. Niektoré disciplíny sa podľa nej zakladali na ovládaní klasických receptov a znalosti príbehov, ktoré sa k nim viažu, iné si zase vyžadovali spontánnu kreativitu, vynaliezavosť a schopnosť interpretovať nové príchute.

 

„Niekoľkomesačný maratón zasvätený zaujímavým cocktailovým zážitkom je za nami a mňa teší, že počas tejto doby som mal možnosť sledovať, ako sa súťažiaci vyvíjajú, učia a posúvajú svoje hranice. Porota vyberala skutočne z tých najlepších a rozhodovanie nebolo vôbec jednoduché,“ uviedol Martin Dobiš, zástupca spoločnosti Italmarket Slovakia, ktorá súťaž organizuje.

 

Koncom augusta tohto roka sa v Kapskom Meste uskutoční celosvetové finále súťaže Diageo Reserve World Class 2015, kde si svoje sily zmerajú najlepší barmani z 58 krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona