Najlepšieho nitrianskeho strelca Tománka mrzí výpadok formy

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 10:15 • 2 min
Najlepšieho nitrianskeho strelca Tománka mrzí výpadok formy

KOŠICE - Útočník Nitry Roman Tománek bol najlepším strelcom svojho tímu v sezóne 2013/2014, no v sedemzápasovej sérii proti Košiciam sa gólovo presadil iba raz. Príčiny výpadku formy vo finálovej sérii hľadal len ťažko.

slovakia

left justify in out

V súčte zápasov v základnej časti a v play off nastrieľal Tománek 38 gólov. Vo finálovej sérii proti Košiciam však skóroval iba v prvom zápase a v ďalších šiestich vyšiel strelecky naprázdno. Nitriansky zakončovateľ vie, že jeho mužstvu chýbali aj jeho góly. "Je mi to veľmi ľúto, veľmi ma to mrzí. Pracoval som celý rok na tom, aby som mužstvu pomohol k istému cielu, no prišiel okamih, keď sa mi prestalo dariť. Príčiny neviem nájsť. Boli nejaké fámy, že som to predal a podobné hlúposti. Taký je však športový život a občas sa stane, že forma odíde v zlý čas. Nešlo mi to a potom mi aj tréner menej veril. Tým som aj ja šiel psychicky dole. Keby som mal napríklad dnes (v 7. zápase, pozn.) trochu viac šťastia, mohol som v istej situácii za stavu 0:1 vyrovnať. Puk mi však odskočil a v takých momentoch sa s tým nič nedá robiť. Šťastie pri mne vo finále nestálo a je mi to veľmi ľúto. Voči chalanom aj voči sebe," uviedol pre TASR Roman Tománek. Veľkú časť extraligového ročníka odohral v prvej nitrianskej formácii s centrom Jozefom Stümpelom. Práve táto dvojica sa napokon umiestnila na prvých dvoch priečkach kanadského bodovania v sezóne 2013/2014.
      

Po prehre 0:6 v rozhodujúcom zápase na ľade Košíc netajil sklamanie ani Tománek. "Boli sme krok od víťazstva, no nepodarilo sa nám to. Veľmi to bolí. Kariéra hráča nie je zase taká dlhá. Trvá možno dvadsať rokov a nestáva sa každý rok, aby sa hráč dostal do finále. Možno sa tam nedostanem už nikdy, takisto aj ďalší hráči. Keď ste vo finále, chcete uspieť. Nám sa to však nepodarilo, takže sme sklamaní," poznamenal Tománek. K príčinám neúspechu svojho tímu vo finálovej sérii ďalej dodal: "Dnes, ale aj počas celej série, sme robili individuálne chyby, ktorými sme súperovi prakticky darovali góly. Oni nám také príležitosti nedali. To bola jedna z vecí, ktorá rozhodla toto finále. Ak by sme spravili menej chýb a oni viac, mohlo by to vyzerať inak. Tieto chyby nás stáli titul," povedal Roman Tománek.
      

Sérii medzi Košicami a Nitrou nechýbala ani výborná atmosféra a zaplnené tribúny. Všetky tri zápasy pod Zoborom beznádejne vypredali Nitra arénu, v piatom a siedmom stretnutí hlásila vypredané aj košická Steel aréna. "Hokej sa hrá v prvom rade pre ľudí. Ja som rád, že prišli Košičania i naši diváci v dobrých počtoch. Vidíte, že finálová séria sa im páčila. Bola dramatická až do toho posledného zápasu," dodal Tománek.

Roman Tománek v sezóne 2013/14:

Základná časť: 53 zápasov, 31 gólov, 33 asistencií, 64 bodov
Play off: 16 zápasov, 7 gólov, 8 asistencií, 15 bodov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies