Najlepšie zarábajú Top manažéri, najmenej poštári. Pozrite si rebríček slovenských platov. Kde ste sa našli Vy?

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 11:40 • 2 min
Najlepšie zarábajú Top manažéri, najmenej poštári. Pozrite si rebríček slovenských platov. Kde ste sa našli Vy?

BRATISLAVA - Na Slovensku najlepšie zarobíte vo vrcholovom manažmente napríklad na pozícii generálneho riaditeľa, na opačnej strane pozícia kde sa zarába najmenej je poštový doručovateľ.

slovakia

left justify in out

V minulom roku zarobila až polovica zamestnaných osôb na Slovensku menej ako 838 eur v hrubom! Pričom desatina z tohto počtu dostáva na výplatu menej ako 538 eur v hrubom na papieri. Ďalšia desatina celkového počtu zarába viac ako 1543 eur.

 

Podľa Miroslava Draveckého z portálu Platy.sk sa tradične najlepšie zarába v Top manažmente na pozíciách generálneho riaditeľa, výkonného riaditeľa. „Za nim nasledujú pracovné oblasti informačné technológie, telekomunikácie, technika a rozvoj, farmaceutický priemysel, manažment kvality a prekladateľstvo a tlmočníctvo. Vo všetkých týchto oblastiach sú priemerné základné mzdy vyššie ako 1000 eur mesačne“, vyjadril sa Dravecký.

 

Práve úplne opačná situácia je v administratíve, službách, gastre či cestovnom ruchu. Vo vačšine prípadoch platí, že zamestnávateľ im ani neprizná celú mzdu , zväčša iba „minimálku“, zbytok je doplácaní na ruku. Ľudia zamestnaní v textilnom priemysle zarábajú menej ako 700 eur mesačne. Dlhodobé prieskumy dokazujú, že najvyššie platy sú v Bratislavskom kraji. Priemerná základná mzda tu vlani dosiahla 1271 eur v hrubom, čo je o 4,2 percenta viac ako rok predtým. Najnižšie platy, 796 eur v hrubom, sme zaznamenali v Prešovskom kraji. 

 

Ponúkame Vám malý prehľad z roku 2016 v ktorej oblasti kde sa dalo zarobiť najlepšie a kde boli platy najnižšie:

 

Najvyššie platy:
Generálny riaditeľ - 4 644 eur
Country manager/director - 3 502 eur
Riaditeľ IT - 3 392 eur

Najnižšie platy:
Poštový doručovateľ - 474 eur
Opatrovateľ, osobný asistent 472 eur
Vrátnik, informátor 472 eur

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona