Najlepšie vzdelávanie má Južná Kórea: Kde skončilo Slovensko?!

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 18:01 • 2 min
Najlepšie vzdelávanie má Južná Kórea: Kde skončilo Slovensko?!

LONDÝN - Najlepší systém vzdelávania na svete je v Južnej Kórei. Vyplýva to z výsledkov porovnaní vybraných krajín zverejnených vo štvrtok portálom britskej vysielacej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Rebríček 40 krajín odhalil, že lídrami vo vzdelávaní sú vyspelé východoázijské krajiny. Za Južnou Kóreou sa totiž umiestnili Japonsko, Singapur a Hongkong. Až za nimi sa ocitol predchádzajúci líder Fínsko. Krajinou s druhým najlepším systémom vzdelávania v Európe sa stala Británia, ktorá tak skončila celkovo šiesta, hneď za Fínmi.

 

Do prvej desiatky sa spomedzi krajín starého kontinentu dostali ešte aj Poliaci a predbehli tak Nemecko, Dánsko či USA. Medzi najlepšou dvadsiatkou sa ocitlo aj Česko, ktoré tak predstihlo v poradí 20. hodnotené Švajčiarsko. Maďarsko sa umiestnilo na 22. mieste, Rakúšania o štyri pozície nižšie a Slovensko skončilo hneď za nimi na 27. mieste. Najslabší výsledok spomedzi európskych krajín zaznamenalo Grécko (33.), no najhoršie obstáli juhoamerické krajiny. Kolumbia, Brazília a Argentína sa totiž ocitli iba tesne pred poslednou Indonéziou. 

 

Spoločnosť Pearson rebríček vytvorila na základe kombinácie výsledkov medzinárodných testov a údajov zo vzdelávacích systémov. Rozhodujúcim bol pomer poznávacích schopností študentov a ich dosiahnuté vzdelanie.

 

Kompletný rebríček je zverejnený na stránke https://thelearningcurve.pearson.com/index/index-ranking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies