Najlepšie plateným hráčom v Premier League je Rooney

NETKY.SK • 5 November 2014, 13:47 • 2 min
Najlepšie plateným hráčom v Premier League je Rooney

LONDÝN - Najlepšie zarábajúcim futbalistom v anglickej futbalovej Premier League je útočník Manchestru United Wayne Rooney.

slovakia

left justify in out

Kapitán reprezentácie Albiónu má plat spolu so sponzorskými odmenami 18,74 milióna eur, čo ho v poradí najlepšie zarábajúcich športovcov na svete radí na 43. miesto. Informovala agentúra DPA.
     

Prestížny rebríček, na čele ktorého tróni americký boxer Floyd Mayweather, ako tradične vypracoval ekonomický magazín Forbes. Najviac spomedzi futbalistov dostáva Cristiano Ronaldo. Hviezde Realu Madrid každoročne na bankové konto pribudne 64 miliónov eur.
     

Okrem Rooneyho sa do elitnej päťdesiatky dostal z Premier League už len Sergio Agüero, útočník Manchestru City za rok zarobí 18,64 milióna eur. V prvej stovke najlepšie platených športovcov sa umiestnili aj Yaya Toure (59. miesto), Robin van Persie (81.), Steven Gerrard (86.) a Mesut Özil (99.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies