Najlepšie platení vrcholoví manažéri pracujú v lízingu

NETKY.SK • 11 November 2014, 12:16 • 2 min
Najlepšie platení vrcholoví manažéri pracujú v lízingu

BRATISLAVA - Najlepšie platení vrcholoví manažéri pracujú v lízingu. Ich priemerný mesačný plat je podľa online prieskumu Platy.sk 4561 eur. Bežní zamestnanci v lízingu pritom nemajú najvyššie platy oproti zamestnancom v iných odvetviach. Lízing patrí medzi kategórie, kde sú rozdiely medzi platmi ľudí vo vedení a mimo neho najvýraznejšie.

slovakia

left justify in out

Najväčšie rozdiely medzi platmi podriadených a ich vedenia sú v maloobchode, lízingu, v doprave, veľkoobchode, vo finančnom poradenstve, v zdravotníctve a automobilovom priemysle. Bežní zamestnanci v týchto odvetviach zarobia tri a pol až štyrikrát menej ako ich nadriadení.
      

Priemerné platy bežných zamestnancov v jednotlivých odvetviach bez započítania do priemerného platu plat top manažmentu, sú najlepšie v informačných technológiách. Priemerný plat ľudí pracujúcich v informačných technológiách na nemanažérskych pozíciách je 1420 eur mesačne. Za informačnými technológiami sú zamestnanci pracujúci v telekomunikáciách (1264 eur), lízingu (1235 eur), bankovníctve (1182 eur) a farmácii (1125 eur).
      

Priemerný plat v maloobchode je 731 eur. Priemerný plat ľudí, ktorí pracujú v maloobchode mimo top manažérov, je 709 eur mesačne, no samotní vrcholoví manažéri v maloobchode zarobia v priemere 2799 eur.
      

"V maloobchode pracuje veľká skupina ľudí so zárobkami od 400 do 600 eur, desatina ľudí v maloobchode nezarobí dokonca ani 400 eur, ale naopak, najlepšie zarábajúce tri percentá pracovníkov v maloobchode zarobí mesačne viac ako 2000 eur," vysvetľuje projektový manažér prieskumu Platy.sk Miroslav Dravecký.

 

Vyrovnané rozloženie platov je tiež v štátnej správe, v školstve a iných vzdelávacích organizáciách, elektrotechnickom a polygrafickom priemysle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona