Najlepšie letisko v Európe? O titul sa delí viacero miest

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 15:53 • 2 min
Najlepšie letisko v Európe? O titul sa delí viacero miest

Cork, Bilbao, Lyon a Rím. V týchto štyroch mestách nájdu turisti najlepšie európske letiská. Vyplynulo to z udeľovania výročných cien ACI Europe Best Airport Award.

slovakia

left justify in out

Každé z letísk stojí v samostatnej kategórii podľa svojej vyťaženosti. Hodnotenie sa odvíja napríklad od poskytovaných služieb, kvality obchodov alebo bezpečnosti, uvádza server Daily Mail.

 

Letisko v írskom Corku, ktoré sa umiestnilo v kategórii pod päť miliónov pasažierov, bolo pochválené za uspôsobenie a asistenciu hendikepovaným osobám aj za bezpečnosť. Hodnotitelia tiež ocenili nedávnu investíciu letiska do stravovacích zariadení.

 

Španielske Bilbao zabodovalo v kategórii 5 až 10 miliónov pasažierov. Porotcovia vyzdvihli napríklad rýchlosť, s akou sa k cestujúci dostanú k batožine po svojom lete, ale aj bezpečnosť.

 

V kategórii od 10 do 25 miliónov ľudí sa umiestnilo letisko Lyon-Saint Exupéry vo Francúzsku, najmä pre svoj nový terminál so skvelými bezpečnostnými technológiami.

 

img

 

Hodnotitelia pochválili, že sa letisko zaoberá udržateľnosťou, snaží sa znížiť hluk a všeobecne zanecháva čo najmenšiu ekologickú stopu.

 

Najviac eko sú na Menorke


Čo sa týka poslednej kategórie, teda nad 25 miliónov návštevníkov, získalo prvenstvo letisko Fiumicino v Ríme, ktoré zároveň obhájilo prvenstvo z vlaňajška. Podľa porotcov dobre zvláda otázku bezpečnosti, navyše úzko spolupracuje s leteckými spoločnosťami.

 

V každej kategórii bolo zároveň vyhlásené letisko, ktoré je cestujúcim vysoko odporúčané. Sú to letisko London City a Bristol vo Veľkej Británii, Marco Polo v Benátkach alebo Mníchov a Kodaň.

 

Zvláštnu cenu za dôraz na životné prostredie dostalo letisko na španielskej Menorke, ktoré vraj investuje veľa peňazí, aby bola zachovaná bohatá biodiverzita a životné prostredie ostrova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona