Najlepšie klobásy v Sládkovičove vyrobilo domáce družstvo hasičov

NETKY.SK • 23 Február 2014, 20:59 • 2 min
Najlepšie klobásy v Sládkovičove vyrobilo domáce družstvo hasičov

SLÁDKOVIČOVO - Centrum Sládkovičova sa 22. februára zaplnilo klobásami, skvelou muzikou a dobrou náladou. Siedmeho ročníka Klobásového festivalu sa zúčastnilo 22 tímov, komisia ochutnávala domáce, ale aj maďarské a české špeciality.

slovakia

left justify in out

Obľúbená súťaž v príprave klobás sa začala už o desiatej, družstvá mali na ich prípravu vyše troch hodín, kým odovzdali ochutnávku svojho výtvoru komisii. „Z takého kvalitného mäsa, ako varíme klobásy dnes, sa nedá spraviť zlá klobása, len dobrá alebo ešte lepšia,“ pochvaľuje si kuchár z Veľkého Grobu. Svoj úspech stavia na papriku, ktorá dodáva klobásam z Veľkého Grobu krásnu červenú farbu. Vyslúžili si nakoniec druhé miesto. „My dávame do klobás tajnú prísadu, miešamie do nich aj priateľstvo a lásku,“ smeje sa účastníčka tímu Lýceum Prešporok, ukazujúc sa svojich zabávajúcich sa priateľov v družstve. Tím z Jatiek Ivančice sa tiež snažil odlíšiť: „Naša klobása je iná, všetci tu majú pálivé, ale my máme svoju, takú moravskú.“ Porota však nakoniec odmenila prvým miestom domáci tím, Hasičov Sládkovičovo, ktorí sa pri vyhlásení netajili veľkou radosťou z výhry. Organizátori festivalu, OZ Klobáskový klub Sládkovičovo, môžu byť na skvelý priebeh súťaže aj návštevnosť pyšní.

Siedmeho ročníka obľúbeného podujatia sa zúčastnil veľký počet návštevníkov, v čase obeda a súťažného varenia klobás sa do hlavného stanu dalo kvôli nadšenému davu ľudí dostať len ťažko. Pochúťky, tradičné šišky a kultúrny program si prišli vychutnať ľudia zo širokého okolia. Každé družstvo veľkoryso ponúkalo svoje špeciality návštevníkom, a festival sa samozrejme nevyznamenal len klobásami, ale aj príznačnými kreáciami družstiev a širokou ponukou jedál na ochutnanie. Kultúrny program sprestrili nielen speváci z okolia, ale aj speváčka Anna Veselovská, skupina Dušana Fóku, či Josef Bouda z Karel Gott Revival Morava.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies